Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Waar is de koning op vakantie?

24 juli 2023 · Leestijd 4 min

Waar is de koning op vakantie? Een vraag die wij vaak krijgen van onze lezers en kijkers. Gelukkig horen wij van ingewijden waar koning Willem-Alexander en koningin Máxima mogelijk op vakantie zijn deze zomer.

Na de jaarlijkse fotosessie in de zomer gaat Het Koninklijk Huis met vakantie. Dat betekent dat er geen werkbezoeken of staatsbezoeken op de agenda staan. Even bijkomen van alle hectiek van het voorgaande jaar. Al blijft de koning wel altijd bereikbaar voor wanneer er iets gebeurd.

Zo moest koning Willem-Alexander even zijn vakantie-adres verlaten omdat het kabinet van Rutte viel. En ook koningin Máxima ging er tussenuit om samen met dochter Amalia een sprookjeshuwelijk in Oostenrijk bij te wonen. Al is dat natuurlijk niet echt 'werken'. Enfin, het gezin van de koning is nu dus op vakantie. Maar waar strijken ze precies neer? 

Griekenland 

Wat we zeker weten is dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima een vakantiehuis hebben in Griekenland. Op het schiereiland Peloponnesos brengen ze graag met hun drie meiden de vakantie door. Door de hoge mate aan privacy kunnen ze genieten in restaurants zonder dat de paparazzi ze volgt. Daarnaast kunnen ook de kinderen zich in de villa vrij bewegen en echt genieten van de Griekse zon. Ook nodigen ze graag familie en vrienden uit in de villa. Zo nemen de prinsessen ook vrienden mee naar de villa van hun ouders. 

Vakantievilla_Griekenland.jpg

Alhoewel de koning normaal zijn vakantieadres strikt geheim houdt, kijken wij niet gek op als hij samen met zijn gezin wederom van de Griekse cultuur gaat genieten. 

Argentinië

Het geboorteland van koningin Máxima is ook een geliefde vakantiebestemming van de Oranjes. Het gezin was hier begin dit jaar nog om familie van Máxima te bezoeken. Logischerwijs plakten ze er een vakantie aan vast. In plaats van een luxe resort, kozen de Oranjes voor camping Relmu Lafken, 25 kilometer ten zuiden van de stad Bariloche. Daar gingen ze waarschijnlijk wandelen in de adembenemende natuur.

Het toenmalig prinselijk paar viert in 2012 kerst in Argentinië. Tijdens de fotosessie logeert het
Het toenmalig prinselijk paar viert in 2012 kerst in Argentinië. Tijdens de fotosessie logeert het gezin in het verblijf van de gouverneur van de provincie Neuquén, Argentinië. (23 december 2012).

Het was overigens niet de eerste keer dat het gezin de koffers pakte voor een vakantie in Argentinië. Het gezin vierde in 2012 kerst in Argentinië en koningin Máxima heeft in 2017 ook haar gezin meegenomen naar haar geboorteland. In 2017 bezochten ze de oostkust van Patagonië, een echte trekpleister voor het spotten van walvissen, zee-olifanten en walrussen. Of het gezin deze zomer vliegt naar het Zuid-Amerikaanse land is niet bekend. Een reisje naar haar roots zou prinses Alexia in ieder geval heel blij maken. Zij zou volgens ingewijden al hélemaal dol zijn op dit land. 

Colombia

Volgens ingewijden is koning Willem-Alexander niet in Argentinië op vakantie maar in een ánder Zuid-Amerikaans land, namelijk Colombia. Dat is naar buiten gekomen toen het kabinet van Rutte viel en Willem-Alexander met spoed terug naar Nederland moest reizen. Geen onbekend land voor de Oranjes, want de koning en koningin waren er tien jaar geleden al naartoe gereisd voor een kort kennismakingsbezoek. Het was de eerste keer dat een Nederlands staatshoofd Colombia bezocht. 

In 2013 sprak hij al vol lof over het temperamentvolle land, waardoor het geen verrassing zou zijn dat de twee met hun kinderen opnieuw naar dit land afreizen. 

Hetzelfde jaar reist Máxima af naar Colombia. Deze foto is gemaakt bij een kinderdagverblijf in
Máxima met schoolkinderen tijdens haar bezoek aan Colombia.

Keuze genoeg dus voor Willem-Alexander en Máxima. Alhoewel het niet officieel is bevestigd dat het gezin in Griekenland, Colombia of Argentinië is hebben we een donkerbruin vermoeden dat het één van deze landen is. 

Foto's: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--