Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is het verhaal achter de verlovingsring van Zara Tindall

9 juli 2024 · Leestijd 2 min

Op 21 december 2010 poseren Zara Phillips en Mike Tindall voor de pers om hun verloving aan te kondigen. Het stel staat in de sneeuw voor hun huis in Gloucestershire in het zuidwesten van Engeland. Aan de hand van Zara fonkelt een platina ring met glinsterende diamanten. Dit wil je over de verlovingsring van Zara weten.

Goed over nagedacht

Mike Tindall heeft goed nagedacht over het ontwerp van de verlovingsring voor zijn aanstaande. De platina ring heeft een gespleten band met pavé-diamanten. De solitaire diamant is naar verluidt bewust laag in de zetting gezet, zodat Zara de ring om zou kunnen houden tijdens haar wedstrijden als professioneel ruiter. Dit maakt de verlovingsring geschikt voor dagelijks gebruik.

Bijzonder: het liefdesverhaal van Zara Phillips en Mike Tindall.

Lees verder onder de foto's.

ANP-314498502
Zara Phillips en Mike Tindall kondigen hun verloving aan in 2010.
ANP-365666843
Een close-up van de verlovingsring van Zara Phillips.

Geïnspireerd door prinses Anne?

Zara draagt haar verlovingsring nog altijd in combinatie met haar trouwring. Sommige kenners vermoeden dat Mike zich heeft laten inspireren op de verlovingsring van prinses Anne, zijn toekomstige schoonmoeder. Alhoewel de ontwerpen van beide verlovingsringen niet echt op elkaar lijken, hebben ze wel iets gemeen. En dat is dat de twee verlovingsringen erg eenvoudig zijn in vergelijking met andere verlovingsringen uit de Britse koninklijke familie. Dit zorgt ervoor dat zowel prinses Anne als Zara Tindall hun verlovingsringen nog elke dag dragen.

Ook leuk om te lezen: dit zijn de 10 duurste verlovingsringen van de royals.

Prinses Anne reikt haar de zilveren medaille uit aan dochter Zara.
Prinses Anne reikt de zilveren medaille uit aan haar dochter Zara.

Foto's: ANP

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--