Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprinses Victoria van Zweden swingt op Eurovisie Songfestival in Mälmo

11 mei 2024 · Leestijd 2 min

Zweden leeft als geen ander land toe naar het Eurovisie Songfestival, dat elk jaar in het winnende land wordt gehouden. Door de winst van zangeres Loreen in 2023, vindt het muzikale evenement dit jaar plaats in Mälmo, Zweden. Kroonprinses Victoria heeft ook de songfestivalkoorts te pakken en opent de finale.

25 landen strijden vanavond om de winst van de grootste muzikale wedstrijd van de wereld. Onze eigen inzending, Joost Klein, is vanavond helaas gediskwalificeerd, waardoor we hem niet zien optreden. De muzikale avond heeft wel een koninklijk tintje, want niemand minder dan kroonprinses Victoria opent de show. Ook is te zien hoe de kroonprinses meezingt met de openingsact. Ze is overigens niet de eerste royal die haar opwachting maakte tijdens de finale, vorig jaar kregen we namelijk een verrassingsoptreden van Catherine, de prinses van Wales.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ABBA-fan

Het Eurovisie Songfestival is geen onbekend terrein voor de Zweedse kroonprinses. De muziek van ABBA heeft ze door haar ouders goed leren kennen. Koning Carl Gustaf en koningin Silvia zijn al járen fan van de Zweedse band, die precies vijftig jaar geleden het Eurovisie Songfestival won met het nummer Waterloo. Aan de vooravond van hun bruiloft in 1976 speelde de popgroep zelfs het nummer Dancing Queen voor het eerst live tijdens een tv-gala.

Ook reikte de kroonprinses in 2021 onderscheidingen uit aan muzikanten die een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de muziekcultuur in haar land. Waaronder Tommy Körberg, die in 1969 en 1986 meedeed aan het Eurovisie Songfestival voor Zweden.

Foto's: ANP / Instagram @kungahuset

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--