Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video: Prinses Madeleine tussen de boeken

27 september 2019 · Leestijd 2 min

Prinses Madeleine van Zweden heeft vrijdag een bezoek gebracht aan de Göteborg Book Fair, één van de grootste boekenevenementen van Scandinavië.

De dochter van koning Carl Gustaf van Zweden was op de boekenmarkt om te praten over haar zelfgeschreven kinderboek 'Stella en het geheim'. Het verhaal gaat over Stella die met haar vader van New York naar Zweden verhuist en een vreselijk geheim van haar vriendin Elena leert kennen.

'Stella en het geheim' is niet zomaar een kinderboek. Prinses Madeleine liet eerder weten dat ze hoopt dat haar boek "kinderen leert hoe belangrijk het is om voor zichzelf op te komen en met iemand te praten als iets niet goed voelt."

Thuis

De 37-jarige Madeleine vertelde tijdens haar seminar op de boekenbeurs dat ze de hoofdpersoon om meerdere redenen de naam Stella heeft gegeven. Aan de ene kant vond ze de naam, die ster betekent, altijd al leuk. Anderzijds doet het haar denken aan de poolster. "Dat doet ons denken aan thuis in Zweden."

World Childhood Foundation

De prinses geeft het boek uit in samenwerking met de World Childhood Foundation, een stichting die onder meer strijdt tegen seksueel misbruik van kinderen. Madeleine's moeder, koningin Silvia, richtte de stichting twintig jaar geleden op.

Bron: ANP / Foto: Kungahuset.se

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--