Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Valentijnsdag: déze royals zijn (nog) vrijgezel

14 februari 2024 · Leestijd 5 min

Het is Valentijnsdag; de dag van de liefde, rode rozen en romantische dates. Maar niet iedereen heeft een relatie op deze dag – en dat hoeft natuurlijk ook niet. Ook onder de royals zijn vrijgezellen te vinden. We zetten er in dit artikel een paar voor je op een rij.

#1 Prinses Amalia (20)

We beginnen deze lijst met vrijgezelle royals direct met de jongste van het stel: prinses Amalia. De 20-jarige dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima werd zelfs in 2023 door het Franse tijdschrift 'Point de Vue' uitgeroepen tot meest begeerde vrijgezel. Er wordt door buitenlandse media gesuggereerd dat prinses Amalia inmiddels een vriendje zou hebben, maar daar laat de Rijksvoorlichtingsdienst tot op heden niets over uit.

Lees verder onder de foto.

prinses-amalia-5
Prinses Amalia tijdens de winterfotoshoot eind 2023.

#2 Prinses Sirivannavari Nariratana Thailand (37)

De Thaise prinses Sirivannavari Nariratana is erg geliefd in haar geboorteland Thailand. Ze is de dochter van de Thaise koning Maha X en diens tweede vrouw Sujarinee Vivacharawongs, zij gingen in 1996 uit elkaar. Sujarinee is inmiddels verbannen uit Thailand omdat zij werd beschuldigd van overspel, maar dochter Sirivannavari bleef in het land. Daar is zij modeontwerpster en ze wordt dan ook regelmatig gespot op evenementen tijdens internationale modeweken. Momenteel heeft de Thaise prinses geen relatie.

Lees verder onder de foto.

sirivannavari
Prinses Sirivannavari tijdens de Dior Spring/Summer 2023 show in Parijs 2022.

#3 Prins Leka van Albanië (42)

Begin 2024 kwam het trieste nieuws naar buiten dat kroonprins Leka van Albanië is gescheiden van zijn vrouw kroonprinses Elia. De twee kregen samen een dochter: prinses Geraldine (2020) en waren in totaal ruim zeven jaar met elkaar getrouwd. Alhoewel prins Leka nu wel vrijgezel is, zal hij waarschijnlijk niet direct de 'markt' opduiken. De scheiding is immers nog heel vers.

Lees verder onder de foto.

leka_2024
Kroonprins Leka van Albanië.

#4 Prins Sébastien van Luxemburg (32)

De jongste zoon van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg is tot op heden vrijgezel. Na de basisschool is Sébastien gaan studeren in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten en heeft meerdere carrièrepaden bewandeld. Zo heeft hij in 2016 gewerkt als Marketing en Sales Manager van Château Les Crostes en Provence, het landgoed van prins Félix en prinses Claire en heeft hij ook cursussen gevolgd over zonne-energie en bosbeheer. Hij heeft zover bekend nog geen eerdere relatie gehad en is nog vrijgezel.

Lees verder onder de foto.

Prins Sébastien en zijn zus prinses Alexandra
Prins Sébastien en zijn zus prinses Alexandra.

#5 Prinses Cristina (59)

De zus van de Spaanse koning Felipe is nu officieel niet meer getrouwd. Prinses Cristina kondigde in 2022 al aan te gaan scheiden, maar nu is de scheiding dan ook echt officieel. Prinses Cristina is ruim twintig jaar getrouwd geweest met de Spaanse oud-handbalinternational Iñaki Urdangarin die betrokken is geraakt bij een corruptiezaak. Het stel kreeg samen vier kinderen.

Lees verder onder de foto.

csm_Infanta_Cristina_Spanje_bbc2f2f71f

#6 Prins Gabriël (20)

De oudste zoon van koning Filip en koningin Mathilde van België is dan wel erg jong, hij hoort wel in dit rijtje thuis. De 20-jarige prins Gabriël volgt momenteel de opleiding sociale en militaire wetenschappen in het Nederlands aan de Koninklijke Militaire School. De prins spreekt verder vloeiend Nederlands, Frans en Engels en heeft in het verleden piano gespeeld. En mochten prins Gabriël en prinses Amalia ooit verliefd op elkaar worden, moeten ze een wet breken voordat ze met elkaar zouden mogen trouwen; hier lees je meer over dit oude decreet.

Lees verder onder de foto.

Prins-Gabriel
Deze stijlvolle foto werd uitgegeven op de 19e verjaardag van prins Gabriël.

#7 Pauline Ducruet (29)

De dochter van prinses Stéphanie van Monaco en Daniel Ducruet zou ook vrijgezel zijn. De 29-jarige timmert momenteel hard aan de weg in de modewereld als ontwerper van haar eigen modelabel Alter Designs. En dan kan het helpen om de kleindochter van niemand minder dan Grace Kelly te zijn! Alhoewel we Pauline af en toe met mannelijk schoon signaleren is het niet bekend of Pauline een relatie heeft.

Lees verder onder de foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

#8 Prins Louis van Luxemburg (37)

Prins Louis van Luxemburg is op dit moment weinig succesvol in de liefde. De zoon van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa trouwde in 2006 met Tessy Anthony. Ze kregen samen twee zoons: Gabriel en Noah, maar het huwelijk hield niet stand. Prins Louis en Tessy kondigden in 2017 aan te gaan scheiden en de scheiding zelf was in 2019 rond. Op 6 april 2021 kwam echter het heugelijke nieuws naar buiten dat prins Louis zich opnieuw had verloofd. Dit keer met Scarlett-Lauren Sirgue. Maar een huwelijk is er helaas niet van gekomen. Begin 2022 werd de verloving verbroken.

Lees verder onder de foto.

prince-louis-luxembourg-verloving.jpg
Prins Louis met zijn ex-verloofde Scarlett-Lauren.

#9 Edward Windsor, Lord Downpatrick (35)

Edward Windsor Lord Downpatrick (beter bekend als Eddy Downpatrick) is de zoon van George Windsor, Earl of St. Andrews en Sylvana Tomaselli. Zijn peetmoeder prinses Diana heeft hij helaas niet goed leren kennen. Zijn zussen Lady Amelia Windsor en Lady Marina zijn erg actief op sociale media, en ze laten Eddy ook regelmatig zien. Eddy zelf is modeontwerper en tweede in lijn van het hertogdom Kent. Aangezien hij zich heeft laten bekeren tot het katholieke geloof is Eddy niet meer in lijn van de Britse troonopvolging. Voor zover wij weten heeft Eddy op dit moment geen relatie.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP / Instagram @marinacwin @paulinedcrt

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--