Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Royals en hobby's: dít doen ze in hun vrije tijd

27 december 2023 · Leestijd 3 min

Het is kerstvakantie en veel mensen zijn op 'derde' kerstdag vrij van verplichtingen. Hoe komen onze royals tot rust als ze een dagje geen verplichtingen hebben? Ontspanning is belangrijk, ook voor de Oranjes.

Koning Willem-Alexander slaat al jaren graag een balletje. In zijn jeugd beoefende hij deze sport samen met zijn broers en vader, prins Claus. In zijn podcast 'Door de ogen van de Koning' vertelde hij onlangs aan Edwin Evers dat hij tijdens de coronapandemie fanatieker is gaan golfen. Onderstaande foto van Willem-Alexander werd gemaakt tijdens een bezoek aan Zoetermeer in 2013.

Lees verder onder de foto.

Willem-Alexander_golf_2013

Paardrijden is een hobby van veel royals. Ook de Oranjes zitten in hun vrije tijd graag op een paard. Deze foto van een buitenrit werd gemaakt ter gelegenheid van Amalia's twaalfde verjaardag in 2015. Ariane zit op Fredje, Amalia op Safary en Alexia op Pixie. De drie A's houden ook van hockey. Het hele koninklijke gezin leeft bovendien met veel hartstocht mee met andere sporters. 

Lees verder onder de foto's.

Prinses Amalia paardrijden mojito
Prinses Amalia op haar paard Mojito.
Buitenrit_Amalia_12_jaar
Oranjes Spelen 2016
Op de tribune bij de springruiters tijdens de Olympische Spelen in Rio in 2016.

Ook prinses Beatrix rijdt graag paard. Daarnaast is ze creatief. Ze doet graag aan schilderen, kleien en boetseren. Als het weer meezit, kan ze ook een tochtje maken met De Groene Draeck, die sinds april (na een grondige reparatie) weer in gebruik is. 

Lees verder onder de foto's.

Koningin Beatrix en prins Claus te paard, tijdens een fotosessie op kasteel het Oude Loo in 1994.
Koningin Beatrix en prins Claus te paard, tijdens een fotosessie op kasteel het Oude Loo in 1994.
Paardrijden 1 april 1994
Prins Claus en koningin Beatrix met hun zoons in 1994.
Beatrix boetseren jeugd
Beatrix De Groene Draeck IJsselmeer 2023

Prinses Amalia houdt ook van zingen, vertelde ze in het boek Amalia, dat Claudia de Breij over haar schreef. Maar de prinses vermijdt situaties waarin anderen haar stem horen en zouden kunnen opnemen, bijvoorbeeld met een telefoon.

Snelle auto's

Twee zoons van Pieter van Vollenhoven en prinses Margriet, de prinsen Pieter-Christiaan en Bernhard, houden van snelle auto's en namen zelfs deel aan diverse races. Op deze foto uit 2007 gaat Pieter-Christiaan op de foto met fans op het circuit van Zandvoort.

Pieter-Christiaan en Bernhard race zandvoort
Pieter_Christiaan_Zandvoort_2007jpg

Koekjes bakken

Een leuk alternatief, zeker als het weer een keertje tegenzit. Samen iets lekkers bereiden in de keuken is ook een hobby van sommige royals. Zo weten we van koningin Máxima dat ze heerlijke Argentijnse koekjes kan bakken, zoals Alfajores. De koningin bakt deze koekjes volgens een recept van haar moeder. 

Maxima koekjes paleis
Jarige Máxima maakt Argentijnse koekjes en deelt recept

Lees ook over:

Jarige Máxima maakt Argentijnse koekjes en deelt recept

Foto's: ANP / @koninklijkhuis

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--