Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Onbekende royal: wie is prins Sébastien van Luxemburg?

14 maart 2024 · Leestijd 3 min

De 31-jarige prins Sébastien van Luxemburg is de jongste zoon van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa. Maar wat weten we eigenlijk verder van hem? In dit artikel zoomen we in op het leven van prins Sébastien.

Prins Sébastien wordt op 16 april 1992 geboren in het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg. Met zijn volledige naam, Sébastien Henri Marie Guillaume, eert hij de traditie van historische en familienamen. Sébastien groeit op met drie oudere broers en een zus: erfgroothertog Guillaume, prins Félix, prins Louis en prinses Alexandra. Als kind toont Sébastien al een grote voorliefde voor sport, met name voor rugby. Zijn betrokkenheid bij rugby begint op jonge leeftijd en zet zich voort in zijn volwassen jaren.

Lees verder onder de foto.

Prins Sébastien en zijn zus prinses Alexandra.
Prins Sébastien en zijn zus prinses Alexandra.

Koninklijk en tóch normaal

De ouders van prins Sébastien willen hun kinderen een zo normaal mogelijke opvoeding geven en sturen hem daarom naar een reguliere basisschool in Luxemburg. Na zijn basisschooltijd voltooit hij zijn middelbare schoolopleiding aan het Amos College in Engeland. Deze internationale ervaring helpt hem niet alleen aan academische kennis, maar ook aan een bredere kijk op de wereld. Na zijn tijd in Engeland keert prins Sébastien terug naar Luxemburg om zijn middelbare school af te maken aan de Lycée Michel Rodange.

Lees verder onder de foto.

Prins Sebastien samen met zijn ouders groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa
Prins Sebastien samen met zijn ouders groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa.

Ondanks zijn koninklijke status kiest prins Sébastien er zelf voor om zijn militaire dienst te vervullen. Daarmee treedt hij in de voetsporen van vele andere royals, die ook sterke banden hebben met het leger. Naast zijn militaire werk staat prins Sébastien ook bekend om zijn betrokkenheid bij liefdadigheidswerk. Als beschermheer van verschillende goede doelen zet hij zich in voor kwesties als het onderwijs, de gezondheidszorg en jeugdontwikkeling.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Groot sportliefhebber

Naast rugby heeft prins Sébastien ook een grote passie voor andere sporten, zoals skiën en paardrijden. Dit maakt hem een graag geziene gast tijdens grote sportevenementen. Wat betreft zijn persoonlijke leven, heeft de Luxemburgse prins voor zover bekend geen relatie op dit moment. Al is hij niet de enige vrijgezelle royal.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP / X @Vaninaschwindt @CoutureAndRoyals

Geschreven door

Mitchel van der Hoef

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--