Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Willem-Alexander bezoekt Groningen en opent een nieuw pand

14 september 2023 · Leestijd 2 min

Waar koningin Máxima vorige week naar Groningen vertrok om verhalen te horen over mentale gezondheid, is koning Willem-Alexander vandaag in de Hanzestad om een pand te openen. Alleen is hij in ieder geval niet, zo'n zevenhonderd werknemers van de desbetreffende organisatie zijn erbij om dit bijzondere moment mee te maken.

Na een typische werkdag op Paleis Noordeinde en een bezoek aan de Franse luchtmacht vult koning Willem-Alexander zijn agenda met werkbezoeken. Zo is hij vandaag in Groningen. 

Het pand dat koning Willem-Alexander gaat openen is van het bedrijf 'iederz'. Een bedrijf dat werk en ontwikkelingstrajecten aanbiedt voor Groningers die aan de basis van de arbeidsmarkt staan. Door een bijzondere samenwerking met meer dan honderd organisaties kunnen zo'n 1100 medewerkers zich op hun eigen tempo ontwikkelen en hun plek op de arbeidsmarkt ontdekken. 

Lees verder onder de foto. 

Willem-Alexander-iederz3
Koning Willem-Alexander heeft het duidelijk naar zijn zin in Groningen.

Een mooi initiatief dat aanspoort tot meer arbeidsparticipatie, financiële zekerheid en zo ook bijdraagt aan de verminderde zorgbehoefte van de inwoners van de gemeente. Het is dan ook niet gek dat koning Willem-Alexander naar het noorden reist om dit nieuwe pand te openen. 

Lees verder onder de foto. 

willem-alexander-iederz1
Koning Willem-Alexander krijgt een rondleiding door het nieuwe pand.

Medewerkers vertellen aan de koning wat ze doen bij 'iederz'

Na het moment suprême, krijgt koning Willem-Alexander een rondleiding door het gloednieuwe pand. Daar vertellen medewerkers (een paar van de aanwezige zevenhonderd dan) wat ze bij 'iederz' doen en in hoeverre het bijdraagt aan het verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt. Ook spreekt de koning met vertegenwoordigers van de gemeente, bedrijven en onderwijsinstellingen over de samenwerkingen die zijn aangegaan om de talenten in deze regio verder te ontwikkelen.

Willem-Alexander-iederz2
willem-alexander-groningen
Koning Willem Alexander spreekt met vertegenwoordigers van iederz.

Foto's: ANP 

Koningin Máxima tikt Groningen aan in déze bekende outfit

Lees ook over:

Koningin Máxima tikt Groningen aan in déze bekende outfit
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--