Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: koning Willem-Alexander is het evenbeeld van koningin Wilhelmina

20 november 2023 · Leestijd 2 min

De oplettende kijker ziet wel heel bijzonder detail in de staatsiefoto's die recentelijk naar buiten kwamen. Koning Willem-Alexander lijkt op die foto's namelijk wel een kopie van de koningin. Zie jij de gelijkenissen ook?

De echte royaltykenner heeft natuurlijk al door dat we het hebben over de gelijkenissen tussen koning Willem-Alexander en koningin Wilhelmina (1880-1962). Die zijn namelijk niet te missen als je kijkt naar de nieuwe staatsieportretten. Kijk maar eens naar de lachrimpels van onze koning en de koningin. Maar daar blijft het niet bij. De twee hebben namelijk dezelfde vorm wenkbrauwen en ronde neus. En ook de subtiele glimlach die zowel Willem-Alexander en Wilhelmina op deze officiële foto's laten zien, lijkt exact op elkaar. Bekijk de foto's hieronder maar eens. 

Lees verder onder de foto's. 

koningin-wilhelmina
staatsiefoto-koning-willem-alexander-2023---01
Koning Willem-Alexander.

Het zit misschien wel in de naam

Het is haast knap te noemen dat koning Willem-Alexander zo erg op zijn overgrootmoeder lijkt. En zou het toeval zijn dat de twee namen óók gelijkenissen hebben? De twee staatshoofden hebben wel een heel ander leven. Koningin Wilhelmina was het enige kind uit het huwelijk van koning Willem III der Nederlanden en koningin Emma, terwijl koning Willem-Alexander de oudste werd uit een gezin met drie broers. En waar Wilhelmina trouwde met haar achterneef, Hendrik van Mecklenburg-Schwerin, trouwde Willem-Alexander met een gewoon burgermeisje, Máxima Zorreguieta. Wilhelmina en Hendrik kregen samen één dochter: Juliana. Willem-Alexander werd gezegend met maar liefst drie dochters: Amalia, Alexia en Ariane. 

Wilhelmina is bijna 58 jaar lang Koningin der Nederlanden geweest, al was Juliana voor 157 dagen regentes toen de gezondheid van de koningin er om vroeg. Daarmee is Wilhelmina op dit moment het langstzittende staatshoofd in Nederland ooit. Of koning Willem-Alexander ook op dit gebied op zijn overgrootmoeder lijkt, zal blijken. Al zou de koning dan wel tot een respectabele leeftijd van 104 op de troon moeten zitten – en of dat haalbaar is, is nog maar de vraag.  

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--