Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk! Koning Willem-Alexander is warm ontvangen in Zutphen

12 maart 2024 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander bracht vanochtend een bezoek aan het Gelderse Zutphen, waar hij warm ontvangen werd. De koning bezocht de 110 jaar oude Stichting Urgente Noden (SUN), die koningin Wilhelmina in 1914 heeft opgericht.

Financiële noodhulp

SUN Nederland ontwikkelt, faciliteert en ondersteunt initiatieven die gericht zijn op financiële noodhulp. De koning ging om de tafel met medewerkers van SUN Nederland over de geschiedenis en de kerntaken van hun organisatie. Het bezoek vond plaats op het gemeentehuis in Zutphen, waar sinds kort een noodhulpbureau staat. Deze bureaus bieden financiële hulp aan mensen die nergens anders terechtkunnen. Op dit moment zijn er meer dan dertig lokale bureaus actief in honderd gemeenten. Hier kunnen mensen terecht voor noodhulp in de vorm van een gift of een renteloze lening.

Lees verder onder de foto's.

Willem-Alexander-Zutphen
Koning Willem-Alexander zwaait de Zutphenaren toe samen met burgemeester Wimar Jaeger.
willem-alexander-zutphen
Willem-alexander-zutphen
De koning gaat om de tafel met werknemers van de SUN.

De koning sprak ook met hulpverleners en mensen die financiële hulp hebben ontvangen via SUN, om zo meer te leren over de effecten van deze noodhulp.

Een historische penning

Om het 110-jarig jubileum van de organisatie te vieren, ontving Koning Willem-Alexander een historische penning van het Nationaal Fonds voor Bijzondere Noden. Deze penning werd in 1939 uitgegeven ter ere van de geboorte van Prinses Irene en de opbrengst ging destijds naar het fonds.

Lees verder onder de foto's.

penning
De historische penning van het Nationaal Fonds voor Bijzondere Noden die in 1939 werd uitgegeven.
willem-alexander-zutphen
De koning poseert met onder andere wethouder Eva Boswinkel.

Een warm onthaal

Na deze informatieve gesprekken stond de koning een leuke verassing te wachten. De basisschoolleerlingen in de regio mochten de schoolbanken even verlaten en stonden met papieren kroontjes enthousiast op de koning te wachten. Er werden leuke kiekjes gemaakt en de koning nam ruim de tijd om in gesprek te gaan met de toeschouwers.

Lees verder onder de foto's.

Willem-Alexander-zutphen
De schoolkinderen, met papieren kroontjes, ontvangen de koning vol enthousiasme.
Willem-Alexander-zutphen
De koning en de burgemeester poseren met de kinderen.

De koning heeft niet stil gezeten de afgelopen week. Vorige week woensdag bracht de koning een bezoek aan een totaal andere locatie, namelijk het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag. Hier probeerde de koning een (gelukkig) fictieve moordzaak op te lossen. Afgelopen zondag opende de koning het Nationaal Holocaust Museum in Amsterdam.

Foto's: Frank Mossink / Blauw Bloed

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--