Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wist jij dit al over de jarige prinses Laurentien?

25 mei 2024 · Leestijd 3 min

Prinses Laurentien is vandaag 58 jaar geworden! Ter ere van deze gelegenheid hebben we een aantal leuke weetjes over de prinses voor je op een rij gezet. Wist jij dit al over de jarige prinses Laurentien?

#1 Ze heeft prinses Amalia naar binnen gedragen bij haar doop

Prinses Laurentien heeft prinses Amalia op 12 juni 2004 de Grote Kerk in Den Haag binnengedragen bij haar doop. De gebeurtenis resulteerde in deze prachtige foto.

ANP-301060832.jpg
Prinses Amalia wordt gedoopt in 2004.

#2 Ze heeft in het buitenland gestudeerd

Prinses Laurentien heeft in veel verschillende landen gewoond en gestudeerd. Zo studeerde de vrouw van prins Constantijn onder andere in Tokio , Groningen, Londen en Californië. Ze studeerde daar geschiedenis, politieke wetenschappen en journalistiek. Dat haar drie kinderen momenteel in het buitenland zitten om daar hun opleiding te vervolgen, komt dus niet als een verrassing. Zo loopt gravin Eloise momenteel stage in New York. Ze zeggen niet voor niets; de appel valt niet ver van de boom.

ANP-303800732.jpg
Een jonge prinses Laurentien.

#3 Ze heeft een andere voornaam

Wist je dat prinses Laurentien niet geboren is als Laurentien? De prinses werd geboren als Petra en veranderde later haar naam naar Laurentien, vernoemd naar haar ouders: Laurens en Jantien.

Prinses Laurentien met haar ouders.
Prinses Laurentien met haar ouders.

#4 Ze is peetmoeder

De prinses is peetmoeder is van Leah Isadora Behn, de tweede dochter van Prinses Märtha Louise en Ari Behn (1972-2019) uit Noorwegen. Dat is best bijzonder, omdat prinses Laurentien van origine geen royal is. Ook is Laurentien peetmoeder van de Nederlandse Paola ten Cate, zij is de jongste dochter van prinses Margarita en Tjalling ten Cate.

Leah Isadora Behn is op de foto de tweede van links.
Leah Isadora Behn is op de foto de tweede van links.

#5 Niet de enige Laurentien

Grote kans dat jij niet wist dat prinses Laurentien niet de enige Nederlandse prinses is die de naam Laurentien draagt. Prinses Alexia is vernoemd naar haar tante en heet volledig: Alexia Juliana Marcela Laurentien.

Koningsdag 2024
Prinses Alexia lacht naar de camera.

#6 Ze heeft een creatieve kledingstijl

Prinses Laurentien staat bekend om haar kleurrijke ontwerpen, waaronder haar recente Koningsdag-outfit. Wist je dat ze een keer een jurk omgedraaid heeft gedragen? De jurk van het merk Missoni droeg ze op Koningsdag 2017 in Tilburg en een halfjaar later droeg ze dezelfde jurk, maar dan met de v-hals naar voren toen ze op pad was als voorleesmoeder in Den Haag. Lekker creatief!

twee_kanten.png

#7 Ze heeft een passie voor Lezen en schrijven

.Grote kans dat je al weet dat prinses Laurentien zich enorm inzet voor lezen en schrijven. Ze is voorzitter en beschermvrouwe van verschillende stichtingen en organisaties die zich hiervoor inzetten. Dat doet ze al sinds 2001.

ANP-369253558.jpg

Foto's: ANP

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--