Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wist jij dit al over de jarige prinses Laurentien?

25 mei 2021 · Leestijd 3 min

Prinses Laurentien is vandaag 55 jaar geworden! Ter ere van deze gelegenheid hebben we een aantal leuke weetjes over de prinses voor je op een rij gezet!

Wist je dat...

Doop

ANP-301060832.jpg

... prinses Laurentien kroonprinses Amalia op 12 juni 2004 de Grote Kerk in Den Haag heeft binnengedragen bij haar doop? De gebeurtenis resulteerde in deze prachtige foto.

Studie

ANP-303800732.jpg

... prinses Laurentien in veel verschillende landen heeft gewoond en gestudeerd? Dat deed ze in Tokio, Groningen, Londen en Californië. Ze studeerde daar geschiedenis, politieke wetenschappen en journalistiek. 

Bruiloft

ANP-300998156.jpg

... prinses Laurentien trouwde met prins Constantijn in een jurk van modehuis Natan? Op 17 mei 2001 gaven de twee elkaar het jawoord in de Oude Raadzaal in Den Haag. Twee dagen later trouwden ze pas officieel voor de kerk en daarom houden ze die datum aan, ook vanwege de verjaardag van koningin Máxima op 17 mei.

Andere naam

Prinses Laurentien met haar ouders.
Prinses Laurentien met haar ouders.

... prinses Laurentien niet geboren is als Laurentien? De prinses werd geboren als Petra en veranderde later haar naam naar Laurentien, vernoemd naar haar ouders: Laurens en Jantien.

Peetmoeder

Leah Isadora Behn is op de foto de tweede van links.
Leah Isadora Behn is op de foto de tweede van links.

... prinses Laurentien peetmoeder is van Leah Isadora Behn, de tweede dochter van Prinses Märtha Louise en Ari Behn uit Noorwegen? Best bijzonder, omdat prinses Laurentien van origine geen royal is. Ook is Laurentien peetmoeder van de Nederlandse Paola ten Cate, zij is de jongste dochter van prinses Margarita en Tjalling ten Cate.

Laurentien

ANP-418345603.jpg

... prinses Laurentien niet de enige Nederlandse prinses is die de naam Laurentien draagt? Prinses Alexia is vernoemd naar haar en heet volledig: Alexia Juliana Marcela Laurentien.

Band

... prinses Laurentien een hele bijzondere band heeft met haar dochter Eloise? Eloise deelt bijvoorbeeld af en toe een foto met haar moeder op haar Instagram-account waarop te zien is dat de twee veel van elkaar houden een een bijzondere band hebben met elkaar. Op die foto's is overigens ook te zien hoeveel Eloise op haar moeder lijkt.

Omgedraaide jurk

twee_kanten.png

... prinses Laurentien een keer een jurk omgedraaid heeft gedragen? De jurk van het merk Missoni droeg ze op Koningsdag 2017 in Tilburg en een halfjaar later droeg ze dezelfde jurk, maar dan met de v-hals naar voren toen ze op pad was als voorleesmoeder in Den Haag.

Lezen en schrijven

... prinses Laurentien zich enorm inzet voor lezen en schrijven? Ze is voorzitter en beschermvrouwe van verschillende stichtingen en organisaties die zich hiervoor inzetten. Dat doet ze al sinds 2001.

Felicitaties

laurentienjarig.jpeg

De verjaardag van de prinses gaat niet onopgemerkt voorbij. De felicitaties voor de echtgenote van prins Constantijn stromen via de socialmediakanalen van het Koninklijk Huis binnen.

Ook gravin Eloise laat de verjaardag van haar moeder niet zomaar voorbij gaan. In haar Instagram Stories deelt ze een foto van Laurentien. "Happy birthday", schrijft ze erbij, gevolgd door twee hartjes. Ook de Rijksvoorlichtingsdienst plaatste online een foto van de jarige. Het is een van de officiële portretfoto's die eind vorig jaar van haar en Constantijn zijn gemaakt.

Bron foto's: ANP / monarchypress.com / RVD

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--