Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo gaat het staatsbezoek aan Noorwegen eruitzien

19 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima volgende maand aan Noorwegen biedt een mix van traditionele onderdelen en gesprekken over actuele ontwikkelingen. De Rijksvoorlichtingsdienst maakte dinsdag het programma bekend.

Het koningspaar wordt op 9 november door koning Harald en zijn vrouw koningin Sonja ontvangen met een welkomstceremonie op het Koninklijk Paleis in Oslo. Aansluitend legt Willem-Alexander een krans bij het Nationale Monument, ter herdenking van alle gevallen slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog. In de avond vindt er een staatsbanket plaats.

Tussentijds is er een bijeenkomst over klimaatverandering en op 10 november staan mensenrechten en vrijheid van meningsuiting centraal. Het koningspaar heeft dan ook een gesprek met de Noorse minister-president Jonas Gahr Støre en het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Rotterdam wordt bezocht in de haven van Oslo.

Op 11 november wordt het staatsbezoek voortgezet in Trondheim. Met kroonprins Haakon wordt dan onder meer gesproken over het beheer van oceanen. Het bezoek wordt afgesloten met een bezoek aan de Nidaros-kathedraal, de plek waar Noorse vorsten worden geïnaugureerd.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--