Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Moederdag: vijf lieve moeders met hun dochters

8 mei 2022 · Leestijd 4 min

Vandaag is het Moederdag. Op deze zondag zetten wij graag alle moeders in het zonnetje, en dan natuurlijk ook de koninklijke moeders. Zo moeder, zo dochter: een bekend gezegde. Voor deze editie beschrijven wij de bijzondere band tussen vijf koninklijke moeders en dochters.

Prinses Victoria en prinses Estelle

Prinsessan_Estelle_Kungl.Hovstaterna_Foto_Kate_Gabor__08.jpg

De Zweedse kroonprinses Victoria en haar negenjarige dochter Estelle hebben een unieke band. De prinsessen delen veel interesses, waaronder acteren. Estelle heeft ook theaterlessen gehad. Deze interesse heeft ze niet van een vreemde. Victoria volgde zelf ook acteerlessen toen zij jong was. Een handige bijkomstigheid is het vertrouwd worden met spreken in grote groepen. Dit zal van pas komen in de toekomst, want Estelle zal na haar moeder de koningin van Zweden worden. 

Lees verder onder de foto's. 

20131212_Kronprinsessan_Victoria_och_Prinsessan_Estelle._foto_Kungl.Hovstaterna_Kate_Kabor.jpg
Estelle_Victoria_2020.jpg

Andere interesses die moeder en dochter delen, zijn: bakken, muziek maken en sporten. Op Instagram komen regelmatig leuke video's en foto's langs van activiteiten die ze samen ondernemen zoals werkbezoeken.

Victoria Estelle

Hertogin Catherine en prinses Charlotte

prinses_Charlotte_en_hertogin_Catherine.jpg

Catherine en haar dochter Charlotte zijn beiden dol op sport en zijn hierbij ook wel in voor een wedstrijdje. Bij William en Kate thuis wordt dit dan ook regelmatig gedaan. Tennis is een sport die ze graag samen doen. 

kate-charlotte-mini-me.jpg

Zo moeder, zo dochter is een gezegde dat Kate en haar dochter op het lijf geschreven is. Toen Charlotte nog jonger was, kleedde Kate haar dochter vaak in een bij haar outfit passende kleur jurk of jas. Dit leverde erg leuke foto's op.

Koningin Máxima en prinsessen Amalia, Alexia en Ariane

Máxima dochters 2020

Koningin Máxima en haar drie dochters delen de liefde voor muziek. De koningin zet zich al jaren in voor Méér Muziek in de Klas. Ook thuis is muziek belangrijk voor moeder en dochters. Samen zingen ze graag. Net als hun moeder hebben Alexia en Ariane gitaar leren spelen.

Koningin Máxima, prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane hebben het leuk tijdens de
Koningin Máxima, prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane hebben het leuk tijdens de jaarlijkse koninklijke fotosessie in de tuin van Villa Eikenhorst, in de zomer van 2018.

Voor de vijftigste verjaardag van Willem-Alexander zongen Máxima, Amalia, Alexia en Ariane het lied 'Somebody to love' van Queen voor hem. Tijdens Koningsdag 2018 in Groningen werden de prinsessen blij verrast door een optreden van de band Kensington. Alle drie zongen ze mee. 

Koningin Máxima heeft een goede band met alle drie haar dochters. Lees verder onder deze lieve foto's. 

2005: Máxima poseert met prinses Amalia in Lech voor de pers.
2005: Máxima poseert met prinses Amalia in Lech voor de pers.
Máxima en Alexia.
Máxima en Alexia.
Ariane-naar-school.jpg

Koningin Mathilde en prinses Elisabeth

Koningin_Mathilde_omhelst_Elisabeth.jpg
De hier 18-jarige Elisabeth ontroert haar moeder koningin Mathilde tijdens een speech ter gelegenheid van haar 18e verjaardag.

De Belgische koningin Mathilde en haar oudste dochter Elisabeth hebben een unieke band. Als troonopvolgster heeft Elisabeth een andere plek in het gezin dan haar broertjes en zusje. Met alle ogen op haar gericht, was een goede opvoeding van belang. Toen Elisabeth tien jaar was, gaf ze al haar eerste toespraak. Trotse ouders Mathilde en Filip kijken toe. Vorig jaar gaf ze weer een ontroerende toespraak, bij haar achttiende verjaardag.

Een lieve foto van trotse moeder Mathilde en de pasgeboren Elisabeth.
Een lieve foto van trotse moeder Mathilde en de pasgeboren Elisabeth.

In 2019 vergezelde Elisabeth onverwachts haar moeder Mathilde op Unicef-missie naar Kenia. De betrokkenheid bij goede doelen is bij Mathilde al van jongs af aan groot. Dit heeft zij ook bijgebracht aan haar kinderen. Het is bijzonder om te zien hoe ook de 18-jarige Elisabeth zich verbonden voelt met humanitair werk. 

Koningin_Mathilde_en_prinses_Elisabeth_reis_Kenia_1.jpg

Als Belgische koningin en prinses is het wenselijk om veel talen vloeiend te spreken. Elisabeth heeft dit van haar ouders meegekregen. Door haar scholing in Groot-Brittannië beheerst e nog eens de Engelse taal extra goed. En ook nog een grappig weetje: Elisabeth zal de eerste Belgische koningin worden die vloeiend Nederlands spreekt. 

Prinses Laurentien en gravin Eloise

Eloise_moederLaurentien.jpeg

Eloise Sophie Beatrix Laurence is de naam die Laurentien en Constantijn aan hun oudste dochter gegeven hebben. Haar vierde naam, Laurence, is een verwijzing naar haar moeder, Laurentien. Een sterke moeder-dochter band is ontstaan. 

Eloise Laurentien vakantiefoto
Onder deze vakantiefoto benadrukt Eloise hoe mooi ze haar moeder vindt.

Prinses Laurentien zet zich al jaren in voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven en is een groot voorstander van voorlezen. Bij de lancering van haar boek ‘Nog lang en gelukkig’ laat dochter Eloise aan Blauw Bloed weten hoe trots zij op haar moeder is. Net als haar moeder vindt Eloise het leuk om voor te lezen.

eloisemoeder2.jpeg

Foto's: ANP / Kungahuset.se / EloiseVanOranje / BelgianRoyalPalace

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--