Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar stelt diner op paleis uit om coronavirus

2 maart 2020 · Leestijd 2 min

Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep. Het risico van besmetting is maandag in de EU van matig naar hoog gegaan. Een diner dat voor woensdag stond gepland op het Koninklijk Paleis in Stockholm wordt uitgesteld. Het Zweedse koningspaar Carl Gustaf en Silvia heeft vanwege het virus besloten om het evenement niet te laten doorgaan.

Ook in Zweden zijn meerdere mensen besmet met het coronavirus. Om het zekere voor het onzekere te nemen en de genodigde gasten te beschermen gaat het diner niet door. Dat meldt het Zweedse hof op de website van het koningshuis. Een nieuwe datum is nog niet gecommuniceerd.

Invictus Games

Net als in Zweden is ook in Nederland het coronavirus opgedoken. De organisatie van de Invictus Games houdt de situatie rond het virus nauwlettend in de gaten, maar ziet geen reden om niet door te gaan met het plannen van het sportevenement. "We volgen het advies van het RIVM en monitoren de situatie", aldus een woordvoerder.

De vijfde Invictus Games worden van 9 tot 16 mei gehouden in Den Haag. Harry en zijn vrouw Meghan zijn, ondanks hun stap terug binnen het Britse koningshuis, van de partij. Ook prinses Margriet, erevoorzitter van de Invictus Games 2020, zal aanwezig zijn.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--