Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zweedse koning reikt medailles uit aan melkboeren

4 april 2022 · Leestijd 1 min

Koning Carl Gustaf van Zweden heeft maandag gouden medailles uitgereikt aan melkveehouders. Die kregen het eremetaal omdat ze jaren achtereen melk van de allerbeste kwaliteit hebben geleverd. Lantbrukarnas Riksförbund (LRF), de federatie van Zweedse boeren, bepaalt welke melkveebedrijven in aanmerking komen voor de prijs.

Dit jaar ontvingen 56 boeren een medaille. Dat zijn er veel meer dan anders, maar dat komt omdat de uitreiking in 2021 vanwege de coronapandemie niet door kon gaan. In dat jaar zouden 33 melkveehouders een medaille krijgen. Die kregen ze nu alsnog.

De gouden medailles die LRF Mjölk uitreikt zijn de hoogste onderscheidingen die melkveehouders kunnen krijgen. Om in aanmerking te komen moeten ze minimaal 23 jaar melk van de hoogste kwaliteit hebben geleverd. Sinds 1958 worden de medailles uitgereikt door een vertegenwoordiger van het Zweedse koningshuis.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--