Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zweedse prins Daniel naar uitvaart Ari Behn

2 januari 2020 · Leestijd 2 min

Prins Daniel vertegenwoordigt vrijdag in Oslo Domkirke de Zweedse koninklijke familie bij de uitvaart van Ari Behn, de ex-echtgenoot van de Noorse prinses Märtha Louise. Dat heeft de woordvoerder van het Zweedse hof bevestigd aan Noorse media. Berichten dat kroonprinses Victoria aanwezig zou zijn, werden afgedaan als onjuist.

De Noorse regering is met een flinke afvaardiging bij de plechtigheid, zo bevestigde het kantoor van premier Erna Solberg donderdag aan Dagbladet. Naast Solberg zelf komen de ministers van Financiën, Cultuur, Aardolie en Energie en Kinderen en Gezin. Ook voormalig premier en huidig NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg wordt verwacht.

Verlies

Premier Solberg zei woensdag in haar nieuwjaarstoespraak dat Noorwegen met de zelfgekozen dood van Ari Behn op Eerste Kerstdag "een innovatieve kunstenaar en schrijver heeft verloren. Familie en overlevenden verloren een dierbaar familielid en een goede vriend." Ze uitte haar medeleven aan "iedereen die het afgelopen jaar een van hun geliefden heeft verloren."

In 2018 stapten 674 mensen zelf uit het leven, zo wist Solberg. "Ze hadden 674 verschillende redenen. Hoe dan ook, we moeten werken om het aantal te verlagen. Openheid, durven praten over emoties, is belangrijk, we moeten mensen aanmoedigen om elkaar de tijd te geven om te praten."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--