Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Alexia is het voorbeeld voor déze Grimaldi-nazaat

4 november 2023 · Leestijd 2 min

Nu prinses Alexia 18 jaar oud is, zien we de prinses steeds vaker in het openbaar. Inmiddels blijkt wel dat de prinses is uitgegroeid tot een echt stijlicoon, want ze is zelfs het voorbeeld voor een Monegaskische royal!

Een goed gevoel voor stijl heeft prinses Alexia zeker. De prinses houdt van knallende kleuren en vindt het niet erg om op te vallen. Op Prinsjesdag droeg Alexia bijvoorbeeld een roze japon van het merk Zhivago en voor de fotosessie van 2022 koos de prinses voor een zomers groene outfit van het modelabel Sandro. En wat dacht je van het appeltjesgroene pak van Tara Jarmon tijdens Koningsdag 2022?

Lees verder onder de foto's.

Alexia-Prinsjesdag-2023
Alexia tijdens Prinsjesdag 2023.
Alexia-fotosessie-2022
Alexia tijdens de fotosessie van 2022 op Paleis Noordeinde.
Alexia-Koningsdag-2022
Prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane tijdens Koningsdag 2022 in Maastricht.

Prinses Alexia is een inspiratiebron voor déze royal

De stijl van prinses Alexia valt ook op bij andere royals en bereikt zelfs de stijlvolle Grimaldi's! Met Grace Kelly als voorbeeld kan het ook bijna niet anders dat haar nakomelingen even modieus zijn. Maar ook de aangetrouwde kant kan er wat van, zo blijkt nu. In Monaco bezoekt namelijk Marie Ducruet, de schoondochter van prinses Stéphanie, een evenement in een jurk die Nederlandse fans bekend voorkomt.  

Bij de uitreiking van de Sportel Awards in het Grimaldi Forum draagt Marie een jurk die prinses Alexia al eerder droeg bij de viering van de vijftigste verjaardag van koningin Máxima in Carré. De groene jurk is afkomstig van het merk Maje.

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Alexia Carre
In mei 2021 is het koninklijk gezin aanwezig bij de opnames van de tv-uitzending 'Koningin Maxima een leven vol muziek' ter ere van haar 50e verjaardag. Prinses Alexia trekt voor de gelegenheid een gelaagde jurk van Maje uit de kast.

Even je geheugen opfrissen? Marie Ducruet is getrouwd met Louis Ducruet, de jongste zoon van prinses Stéphanie. Zij is dan weer een dochter van prins Reinier en Grace Kelly. Marie en Louis hebben samen een zoontje van zes maanden. We zagen het echtpaar eerder deze maand al tijdens een 'geheim' gala in Monaco.

Maar... prinses Alexia kopieert ook

Maar Marie is niet de enige royal die afkijkt bij anderen. Prinses Alexia kijkt ook naar haar moeder als ze inspiratie voor een outfit nodig heeft. Zo draagt ze tijdens haar eerste werkbezoek een jurk van koningin Máxima.

Máxima-Alexia-jurk
3x prinsessen die de outfits van hun moeder kopiëren

Lees ook over:

3x prinsessen die de outfits van hun moeder kopiëren

Foto's: ANP/Instagram

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--