Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Beatrix heeft een bijzonder cadeau aan haar kleindochters gegeven

15 oktober 2023 · Leestijd 2 min

De zeven kleindochters van prinses Beatrix mogen zich gelukkig prijzen met hun oma. Prinses Beatrix blijkt namelijk een hele lieve oma te zijn én ze is ook nog eens heel gul. Alle kleindochters kregen namelijk voor hun tiende verjaardag wel een héél bijzonder cadeau.

Op je tiende ben je vaak nog niet heel erg bezig met juwelen en jurken. Al zal dat voor de zeven kleindochters van prinses Beatrix waarschijnlijk anders zijn geweest. Als dochters van prinsen en prinsessen groeiden ze nu eenmaal op met de nodige pracht en praal. En daar hoort uiteraard een bijpassend verjaardagscadeau bij. 

Lees verder onder de foto.

Beatrix_Mabel_Zaria
In juni 2023 wordt prinses Beatrix vergezeld door haar familie tijdens een avond uit in Amsterdam. Schoondochter Mabel en kleindochter Zaria zijn van de partij.

Prinses Beatrix, die door haar kleinkinderen 'Amma' genoemd wordt, heeft een hechte band met haar kleinkinderen. Zo paste ze vroeger regelmatig op de kleinkinderen als hun ouders elders verplichtingen hadden. 

Een bijzonder cadeau voor 10e verjaardag 

In de nacht dat de kleindochters van prinses Beatrix tien jaar oud werden, gaf hun oma hen wel een heel bijzonder cadeau. Volgens bepaalde royalty deskundigen gaf de prinses elke kleindochter voor haar tiende verjaardag namelijk een speciale ring cadeau. 

Lees verder onder de foto.

Beatrix_tas_2022

En dan niet zomaar een ring van een betaalbaar merk, nee een ring uit haar eigen juwelencollectie. Zo kreeg Eloise op haar tiende verjaardag een gouden ring met diamanten en saffieren cadeau. Prinses Amalia kreeg voor haar tiende verjaardag zelfs een ring die uit de collectie van koningin Wilhelmina komt. 

Lees verder onder de foto.

4C.Beatrix_met_kleinkinderen.jpeg

De ring wordt ook nog eens op een bijzondere manier gegeven. Volgens royalty deskundigen zou prinses Beatrix aan de ouders hebben gevraagd of zij de ring om de ringvinger wilden schuiven zodra de jarige lag te slapen. En ja, dan word je ineens wakker met zo'n knoepert van een ring om je vinger!

Lees verder onder de foto.

Beatrix en Claus-Casimir op wintersport
2020: Prinses Beatrix poseert met Claus-Casimir op wintersport in Lech.

En Claus-Casimir dan?

Prinses Beatrix is haar enige kleinzoon natuurlijk niet vergeten. Maar wat hij voor zijn tiende verjaardag heeft gekregen, dat is onbekend.

Dag van de Kleinkinderen: Alle kleinkinderen van prinses Beatrix op een rij

Lees ook over:

Dag van de Kleinkinderen: Alle kleinkinderen van prinses Beatrix op een rij

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--