Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Een bijzondere koninklijke fotocollectie: Beatrix en Claus

7 september 2019 · Leestijd 2 min

Leuk nieuws! Het nieuwe seizoen van Blauw Bloed trappen we af met een gloednieuwe serie: 'Prinsen & prinsessen uit het ANP-archief'. In het archief van het Algemeen Nederlands Persbureau liggen maar liefst 150.000 oude, analoge foto's van leden van het Koninklijk Huis. Blauw Bloed kreeg de unieke kans om een kijkje te nemen in dit fotodepot.

Van deze koninklijke fotocollectie gaat het ANP een groot deel digitaliseren. Verschillende foto's uit deze verzameling zijn vanaf zaterdag 7 september te zien in onze 15-delige serie 'Prinsen & prinsessen uit het ANP-archief'. Fotospecialist Peter van den Doel zal iedere week een thema uitlichten waarbij hij een aantal foto's bespreekt.

Verliefd

In het eerste deel van onze serie staat een verliefde prinses Beatrix centraal. Begin jaren '60 ontmoet de troonopvolgster haar grote liefde Claus von Amsberg. Nadat hun romance in 1965 aan het licht komt, wil uiteraard elke fotograaf het verliefde paar op de gevoelige plaat vastleggen. En dat levert prachtige plaatjes op!

Wil je meer zien?

Dat kan! Bekijk hier meer prachtige archieffoto's van prinses Beatrix en prins Claus.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--