Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Laat groothertogin Stéphanie zich inspireren door koningin Mathilde voor deze japon?

1 maart 2024 · Leestijd 2 min

Het Groothertogelijk Huis Luxemburg ontvangt deze week de Tsjechische president Petr Pavel en zijn vrouw voor een inkomend staatsbezoek. Gisteravond was het tijd voor het traditionele staatsbanket. Voor deze gelegenheid haalden de Luxemburgse royals hun mooiste galajurken uit de kast. Erfgroothertogin Stéphanie was er ook bij en leek geïnspireerd te zijn door een japon van koningin Mathilde van België. Bekijk de beelden hieronder.

Tijdens een staatsbezoek wordt vaak een staatsbanket gehouden. Dit is om het inkomende staatshoofd te bedanken voor zijn of haar komst en om de goede banden tussen de landen verder aan te halen. Dit is anders dan een contraprestatie. Dit is het verschil tussen de twee. Bij het staatsbanket in Luxemburg gisteravond waren het staatshoofd van Tsjechië en zijn vrouw aanwezig. Namens Luxemburg schoven groothertog Henri, groothertogin Maria Teresa en erfgroothertog Guillaume en erfgroothertogin Stéphanie aan.

Staatsbezoek Tsjechië aan Luxemburg

In de toespraak tijdens het diner sprak de groothertog over het aanzienlijke potentieel van de Luxemburgs-Tsjechische relatie: "Ik ben ervan overtuigd dat u volop mogelijkheden zult hebben om het potentieel voor verdere samenwerking in zowel de private als de publieke sector te meten. Dit zal onze bestaande banden verder verrijken, wat zowel onze naties ten goede zal komen."

Laat erfgroothertogin Stéphanie zich inspireren door koningin Mathilde?

Erfgroothertogin Stéphanie draagt tijdens het staatsbanket een japon van velours met een hartvormige halslijn. En alhoewel de kleur van de japon van Stéphanie wat donkerder is dan die van de Belgische koningin Mathilde, zijn de gelijkenissen niet te missen. Oordeel zelf maar.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koningin Mathilde droeg tijdens het uitgaande staatsbezoek aan Duitsland eind 2023 een soortgelijke japon. Deze was bordeauxrood en is van het modehuis Armani. De halslijn is ook hartvormig, maar de jurk van koningin Mathilde is net wat dieper uitgesneden dan de japon van de erfgroothertogin. Ook qua tiara zien we gelijkenissen. Deze zijn allebei rond van vorm en beide dames hebben een opgestoken kapsel.

Mathilde_staatsbanket
Koningin Mathilde draagt een fluwelen avondjurk van Armani.

Foto's: ANP / Instagram @courgrandducale

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--