Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Stem op jouw favoriete moment van prinses Amalia van 2023!

14 december 2023 · Leestijd 3 min

Het is stemweek bij Blauw Bloed. We verzamelen de mooiste momenten van dit jaar in een overzicht en daar hebben we jouw stem voor nodig. Wat vond jij het mooiste moment van prinses Amalia van 2023?

Het jaar 2023 is bijna om, dus de overzichtslijstjes schieten weer als paddenstoelen uit de grond. Bij Blauw Bloed mag jij de hele week je stem laten horen in onze eigen stemlijsten. Vandaag vragen we je naar jouw favoriete of mooiste moment van prinses Amalia van dit jaar. Je kunt kiezen uit de volgende zeven momenten. Stemmmen kan onderaan dit artikel.

De mooiste momenten van de Prinses van Oranje

#1 Het tiara-moment op de 18e verjaardag van prins Christian. Prins Christian van Denemarken werd dit jaar 18 jaar oud en dat werd in Kopenhagen groots gevierd. Ook prinses Amalia was van de partij en droeg voor de gelegenheid een blauwe galajurk mét een bijpassend diadeem. Ze arriveerde op het galadiner met haar collega-troonopvolger prinses Elisabeth van België. 

Amalia_Elisabeth
Prinses Amalia draagt een blauwe avondjurk van Essentiel Antwerp. Prinses Elisabeth heeft het ontwerp ook in haar kast hangen, maar dan in het roze.

#2 Prinses Amalia en prinses Ariane waren dit jaar samen bij het Koningsdagconcert. Een gezellig zussenuitje. 

Amalia_Ariane_koningsdagconcert
Prinses Amalia en prinses Ariane arriveren samen op het Koningsdagconcert, april 2023.

#3 Dansen op Aruba. De prinses gooide samen met haar ouders koning Willem-Alexander en koningin Máxima de heupjes los tijdens de reis aan het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Maxima Amalia Willem-Alexander Aruba Dansen Carnaval

#4 Het uitje naar de Formule 1 op Zandvoort. Afgelopen zomer nam Koning Willem-Alexander onder andere zijn dochter prinses Amalia mee naar het circuit van Zandvoort.

Amalia_Willem-Alexander
Even een selfie maken voor het thuisfront?.

#5 Samen met haar ouders naar de koninklijke bruiloft in Jordanië. Prinses Amalia was in juni dit jaar samen met haar ouders te gast bij de bruiloft van kroonprins Hussein en prinses Rajwa van Jordanië. De Prinses van Oranje droeg een bordeauxrode japon van Jan Taminiau en droeg op haar hoofd de pauwenstaart-parure. 

Amalia_Máxima_Willem-Alexander_Jordanië
Het koningspaar en prinses Amalia in Jordanië.

#6 Prinses Amalia was in februari erg openhartig over de moeilijke periode die ze doormaakt door de bedreigingen aan haar adres. In het persgesprek aan het einde van de reis naar het Caribisch gebied sprak ze haar dankbaarheid uit over de steun die ze heeft ontvangen. Ook vond ze het bijzonder dat alle aandacht ook op haar gericht was. "Ik heb jaloers naar mijn ouders gekeken die hier rondliepen en meteen iedereen begroetten en meteen wisten wat er aan de hand was. Voor mij was het eigenlijk zo veel", aldus de prinses. "Ik moest het zelf ook nog op een rijtje zetten."

Maxima, Amalia, Willem-Alexander op Bonaire
2023: Prinses Amalia vergezelt haar ouders bij een officieel bezoek aan Bonaire.

#7 Samen met prinses Beatrix naar de receptie op Buckingham Palace ter ere van de kroning van Charles. Omdat Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in Nederland moesten zijn voor het 5 mei-concert, ging prinses Amalia naar de receptie op Buckingham Palace. Dat deed ze niet alleen, maar samen met haar oma prinses Beatrix. 

Amalia en Beatrix London
Prinses Amalia was voorafgaand aan de kroning van Charles aanwezig bij een receptie in Buckingham Palace. Daar was zij samen met haar grootmoeder, prinses Beatrix. "De receptie in Buckingham Palace was voor mij vooral echt heel bijzonder. Het was de eerste keer dat ik alleen met mijn grootmoeder samen een bezoek deed", aldus Amalia.

Heb jij je keuze kunnen maken? Breng dan je stem uit hieronder. We verzamelen je stem en brengen de lijst uit tijdens Oud & Nieuw. 

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--