Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Koning Willem-Alexander en koning Felipe houden samen een balletje hoog

17 april 2024 · Leestijd 2 min

Na de formele welkomstceremonie op de Dam in Amsterdam, laten de Nederlandse en de Spaanse koning zich van hun sportiefste kant zien. Op een Cruyff Court in Amsterdam houden ze samen een balletje hoog. Bekijk de beelden hieronder.

Na het ontvangst trekken koning Willem-Alexander en koning Felipe er samen op uit. De koninginnen Máxima en Letizia blijven achter in het Koninklijk Paleis op de Dam, waar vanavond het staatsbanket plaatsvindt. Prinses Amalia is inmiddels ook gearriveerd, zij sluit vanavond voor het eerst aan bij een staatsbanket.

Lees verder onder de foto.

Cruyff-court
Koning Willem-Alexander en koning Felipe geven elkaar een high five nadat ze hun voetbalkunsten hebben laten zien.

Balletje hooghouden

De twee staatshoofden bezoeken de sportmiddag van de Cruyff Foundation. Onder begeleiding van buurtsportcoaches gaan kinderen voetballen, basketballen en kickboksen. De twee vorsten blijven niet stil aan de kant zitten. Nee, de Spaanse koning laat aan Willem-Alexander zien hoe goed hij een bal kan hooghouden. De bal wordt overgetikt en ook koning Willem-Alexander laat zien dat hij met een voetbal overweg kan. Op onderstaande video zie je de twee koningen die hun voetbalkunsten laten zien.

Lees verder onder de video en foto's.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Cruyff-court2
Strak in het pak of niet; koning Felipe laat aan de kinderen zien dat hij een bal kan hooghouden.
Cruyff-court3
Ook koning Willem-Alexander komt aan de beurt.

De koningen spreken op het Cruyff Court ook met kinderen en coaches én wonen een voetbalwedstrijd bij van kinderen met een beperking. De Cruyff Foundation is niet voor niets gekozen voor dit staatsbezoek. Het is namelijk een Nederlands-Spaanse stichting die als missie heeft kinderen met een beperking of kinderen uit de achterstandswijken de ruimte te geven om zich te ontwikkelen door middel van sport en spel.

Lees verder onder de foto.

Cruyff-court-4
Koning Willem-Alexander en koning Felipe gaan samen met de kinderen en hun coaches op de foto.

De twee staatshoofden bezoeken verder nog de haven van Amsterdam en de terminals Evos en Sunoco. De koningen gaan daar in gesprek met Nederlandse en Spaanse bedrijven over de ontwikkeling van een maritieme waterstofcorridor tussen de haven van Bilbao en de haven van Amsterdam. Nieuwsgierig naar dit specifieke onderdeel? In de uitzending van aanstaande zaterdag zie je een verslag. Het staatsbezoek duurt nog tot en met 18 april.

Bronnen: ANP, YouTube @casarealtv

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--