Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk om te zien: Belgische royals sluiten 2023 in stijl af

20 december 2023 · Leestijd 2 min

In de laatste weken van december worden er veel kerstborrels- en recepties gehouden. Dat is voor de Belgische koninklijke familie niet anders. Dinsdagavond organiseerden koning Filip en koningin Mathilde een eindejaarsreceptie in Brussel. Ook drie van hun vier kinderen, Elisabeth, Emmanuel en Eleonore waren erbij. Wat een sfeervolle avond!

Op de receptie waren onder anderen vrijwilligers en werknemers van organisaties die het koningspaar de afgelopen jaren ontmoet hebben. 'Naar aanleiding van de feestdagen wilden de Koning en Koningin enkele sociale organisaties bedanken waarmee ze de afgelopen jaren in contact zijn geweest', zo valt te lezen op de Instagram pagina van het Belgische hof. De bijeenkomst werd gehouden op het Koninklijk Paleis van Brussel. Normaal gesproken organiseert de Belgische koninklijke familie rond de feestdagen een kerstconcert. Dat kon dit jaar niet doorgaan omdat het paleis wordt gerenoveerd.

Lees verder onder de foto's.

Filip_Mathilde_kerstreceptie_2023
Het Belgische koningspaar betreedt de zaal.
Elisabeth_Eleonore
De zussen prinses Elisabeth en prinses Eleonore.
Filip_Mathilde_kerstreceptie_2023
Een groepsfoto met de ruim honderd genodigden.

Koninklijk gezin niet compleet

Naast koning Filip en koningin Mathilde waren ook drie van hun vier kinderen bij de receptie aanwezig. Zo lieten kroonprinses Elisabeth, prins Emmanuel en prinses Eleonore zich met hun ouders vastleggen bij de kerstboom. Ook begaven ze zich onder de 112 genodigden, zo is te zien op de beelden. De grote afwezige was prins Gabriël, de oudste zoon van het Belgische koningspaar. Hij was er vermoedelijk niet bij vanwege zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire School. 

Lees verder onder de foto's.

Elisabeth_kerstreceptie
Prinses Elisabeth ontmoet de genodigden. Op de achtergrond zien we prins Emmanuel en prinses Eleonore.
Filip_Mathilde_kerstboom
Koning Filip en koningin Mathilde poseren met hun kinderen voor de kerstboom.

Wat dragen koningin Mathilde en de prinsessen?

De eindejaarsreceptie is gelijk een mooie gelegenheid om de outfits van de dames eens onder de loep te nemen. Koningin Mathilde droeg dinsdagavond een lange goudkleurige mantel van Dries van Noten. Haar oudste dochter prinses Elisabeth ging gekleed in een blauwe jurk van Reiss. De zwarte top met glitters van prinses Eleonore is van Indee, zo wist modejournalist Josine Droogendijk te achterhalen.

Filip_Mathilde_kerstreceptie_2023
Prins Emmanuel, koning Mathilde, koning Filip, prinses Elisabeth en prinses Eleonore.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--