Ga naar submenu Ga naar zoekveld

The Church of England komt met speciaal gebed voor Catherine, de prinses van Wales

25 maart 2024 · Leestijd 2 min

Afgelopen vrijdag maakte Catherine, de prinses van Wales bekend dat zij kanker heeft. De vrouw van prins William is geopereerd aan haar buik en ondergaat momenteel een preventieve chemo-behandeling. The Church of England heeft een gebed geformuleerd en roept iedereen op om te bidden voor de gezondheid van de prinses van Wales en voor anderen die gebukt gaan onder ziekte.

Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury, is "in deze enorm moeilijke tijd" met zijn gedachten bij Catherine. Op X schrijft hij dat hij "met het hele land en de wereld" bidt voor haar herstel. De geestelijk leider van de Anglicaanse Kerk heeft een goede band met het Britse koningshuis en is bijna altijd betrokken bij kerkelijke vieringen rondom de familie. Zo kroonde hij vorig jaar koning Charles en doopte hij de drie kinderen van William en Catherine. Ook ging Welby voor bij de uitvaart van koningin Elizabeth in 2022.

Speciaal gebed voor Catherine, de prinses van Wales

Op hun Instagram-account deelt The Church of England een gebed voor de prinses van Wales. In het gebed wordt er opgeroepen om te bidden voor haar herstel, maar ook voor haar man prins William en hun gezin. Er wordt ook stilgestaan bij anderen die ook te kampen krijgen met ziekte.

Lees verder onder de foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De aartsbisschop prijst Catherine "voor haar optimistische instelling" ondanks haar kankerdiagnose. "Ik ben blij te horen dat ze zich elke dag sterker voelt. Haar moed om dit op deze manier te delen en haar voortdurende toewijding om anderen te steunen, spreken boekdelen over haar medeleven en haar gevoel van dienstbaarheid."

Foto's: ANP

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--