Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dubbelzien: Prinses Delphine lijkt sprekend op haar oma koningin Astrid

13 maart 2024 · Leestijd 2 min

De gelijkenissen tussen koning Albert en zijn dochter prinses Delphine zijn duidelijk te zien. Maar wist je dat Delphine ook behoorlijk lijkt op déze overleden royal? Het gaat om niemand minder dan haar eigen oma, koningin Astrid van België.

Op 22 februari 1968 wordt Delphine geboren in Ukkel, België. Op dat moment heet zij Delphine Michèle Anne Marie Ghislaine Boël, maar heeft ze geen titel. Nu kennen we haar vooral als prinses Delphine. Delphine mag zichzelf sinds 2020 prinses noemen, omdat koning Albert haar dan officieel erkent als zijn biologische dochter.

Lees verder na de foto.

Delphine_Boel_en_koning_Albert.jpg
In januari 2020 erkende koning Albert II uiteindelijk Delphine Boël als zijn dochter na een positieve DNA-test.

Oma en kleindochter

Op historische foto's is nu te zien dat Delphine niet alleen op haar vader lijkt. Ze vertoont ook veel gelijkenissen met koningin Astrid, de moeder van koning Albert. In 1935 kwam zij op 29-jarige leeftijd om het leven bij een auto-ongeluk in Zwitserland, terwijl ze met haar man een uitstapje maakte. Door ernstig hoofdletsel overleed koningin Astrid direct.

Lees verder na de foto.

Astrid
Astrid, koningin van België van 1934 tot 1935.

Liefde voor kunst

Naast de uiterlijke gelijkenissen van Astrid en Delphine, delen beide royals ook een voorliefde voor kunst. Koningin Astrid was bekend om haar steun aan kunstenaars en culturele activiteiten tijdens haar leven. Prinses Delphine is zelf een kunstenares wiens werk vaak maatschappelijke thema’s aansnijdt zoals identiteit, erkenning en familierelaties.

Lees verder na de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Meer gelijkenissen

Prinses Delphine is overigens niet de enige die gelijkenissen met haar oma vertoont. Onlangs haalden we ook al aan dat de Engelse prinses Charlotte sprekend lijkt op haar oma, prinses Diana.

Beeld: ANP / X @UZGent

Geschreven door

Mitchel van der Hoef

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--