Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Online kijktip: 'Elizabeth: The Unseen Queen'

10 september 2022 · Leestijd 2 min

Begin juni, tijdens de viering van het platina regeringsjubileum van koningin Elizabeth II, was de unieke documentaire 'Elizabeth: The Unseen Queen' te zien op tv. De documentaire - een absolute aanrader volgens Jeroen Snel - is alsnog online te zien. Bekijk de video hierboven!

De documentaire is speciaal vanwege het 70-jarige troonjubileum van de Britse koningin Elizabeth gemaakt. De makers kregen toestemming om door 400 privé-films van de koningin te struinen en brachten zo haar jonge jaren in beeld. Vanaf de kinderwagen tot en met haar kroning in 1953. 

Jeroen Snel: "The Unseen Queen is de meest persoonlijke documentaire die ooit over Elizabeth is gemaakt. Nooit eerder werden er zoveel en zo persoonlijke filmbeelden beschikbaar gesteld. We zien een jonge, onbevangen en heel gelukkige Elizabeth die je raakt en emotioneert."

Lees verder onder de promo.

We zien onder meer een jonge Elizabeth met haar zus prinses Margaret op landgoed Balmoral in Schotland. Ook zijn er beelden samen met haar ouders op een oorlogsschip in 1947. Die beelden zijn gemaakt door Elizabeth zelf, haar man prins Philip en haar eigen ouders. Bijzonder zijn dan ook de kleurenbeelden van haar vader, koning George VI die tot aan zijn dood in 1952 regeerde. Een jaar later werd Elizabeth gekroond, waar we nieuwe beelden van zien.

Lees meer onder de foto's.

Elizabeth_The_Unseen_Queen_01
Een jonge Elizabeth (r) met haar vader koning George VI en zus Margaret.
Elizabeth_The_Unseen_Queen_09

De 75 minuten durende documentaire is afgelopen zondag door de BBC uitgezonden. Het opent met onlangs opgenomen commentaar van koningin Elizabeth zelf. Als 'voice over' vertelt ze dat ze er altijd enorm van heeft genoten om privémomenten voor de camera vast te leggen. "Privébeelden tonen vaak het plezier achter alle formaliteiten", zegt ze. "Je hoopt altijd dat toekomstige generaties het interessant vinden en misschien verrast zijn dat je ook ooit jong bent geweest."

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--