Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koninklijke jeugdfoto: zie jij wie deze jonge tennisser is?

10 mei 2024 · Leestijd 2 min

Kinderen van koninklijke komaf staan vanaf hun geboorte in de schijnwerpers. Hun baby- en jeugdfoto's zijn zichtbaar voor het publiek en staan bij de meesten in het geheugen gegrift. Zie jij bijvoorbeeld wie deze 14-jarige tennisser is?

De jonge prins die we op deze foto zien, wordt geboren op 26 mei 1968 in Kopenhagen. Op deze foto uit 1982 zien we hem tijdens een potje tennis in de Deense plaats Aarhus. Als we de foto mogen geloven, zit sport hem al op jonge leeftijd in het bloed. Dat zal later ook blijken, want deze persoon is erg sportief. Hij houdt namelijk van tennissen, skiën en hardlopen. Zo doet hij sinds 2018 jaarlijks mee aan de Royal Run, een hardloopevenement dat in het leven werd geroepen ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag.

Ook leuk om te lezen: dit zijn de jeugdfoto's van koningin Letizia

frederik_tennis
Op deze foto uit 1982 zien we Frederik tijdens een potje tennis in de Deense plaats Aarhus.

Op 35-jairge leeftijd verlooft de prins zich met een brunette uit Australië en ruim een half jaar later vindt de bruiloft plaats. Samen krijgen de twee vier kinderen. Inmiddels is de prins geen prins meer en heeft hij eerder dit jaar het stokje overgenomen van zijn moeder. Misschien heb je inmiddels wel door wie we op de jaren '80-foto zien. Het is niemand minder dan: koning Frederik van Denemarken.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--