Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning Willem-Alexander neemt een kijkje in de toekomst

28 mei 2024 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander opent vandaag het Seven Oceans Simulator centre in Wageningen. De koning test de simulator gelijk even uit en krijgt daarmee een kijkje in de toekomst. Koningin Máxima is vandaag ook op stap. Bekijk hieronder de leuke beelden.

Het Seven Oceans Simulator Centre (SOSc) van het Maritiem Research Instituut Nederland (MARIN) simuleert 'de zee van de toekomst' in grote van bolvormige simulatoren. In het SOSc staat onder andere een emissieloos schip van de toekomst op waterstof en met windvoorstuwing. De koning kan ervaren hoe het is om een schip van de toekomst te besturen en stapt ook even in de simulator.

Lees verder onder de foto's.

Seven Oceans Simulator centre
De koning opent het Seven Oceans Simulator centre. De openingsceremonie vindt plaats in de Binnenvaarttank, één van de testfaciliteiten voor scheepsmodellen van MARIN.
Willem-Alexander
De koning neemt een kijkje bij de simulators.
Willem-Alexander
De koning gaat niet naar huis zonder de simulator zelf even uit te proberen.

MARIN wil met deze nieuwe onderzoeksfaciliteiten bijdragen aan schone, slimme en veilige scheepvaart en aan duurzaam gebruik van de oceaan.

Máxima verschijnt in pak

Koningin Máxima is vandaag op stap in gemeente Hollands Kroon. De koningin bezoekt Leading Locals, een leernetwerk van MIND Us. In dit leernetwerk kunnen gemeenten goede voorbeelden uitwisselen over de aanpak van mentale problemen van jongeren in hun stad of dorp. Máxima verschijnt vanochtend in een lichtblauw broekpak van Max Mara. We zien de koningin regelmatig verschijnen in een chic pak. In dit overzicht zie je de mooiste pakken van Máxima.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Erevoorzitter MIND Us

De koningin is erevoorzitter van MIND Us. Hier lees je meer over hoe de koningin betrokken is bij deze stichting die zich inzet voor de mentale gezondheid van jongeren.

Foto's: ANP / Instagram @koninklijkhuis

Geschreven door

Lydia Reitsma

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--