Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Camilla over oma zijn: "Ik zou het iedereen aanraden"

14 april 2024 · Leestijd 3 min

Net als prinses Beatrix heeft koningin Camilla een rijk aantal kleinkinderen om haar heen, maar hoe ervaart zij het zelf om grootmoeder te zijn? In interviews is Camilla daar heel open over. Zo schijnt de koningin elke dag Wordle te spelen met haar kleindochter.

Koningin Camilla is grootmoeder van vijf kleinkinderen. Haar zoon Tom Parker Bowles heeft twee kinderen: Lola van 16 en Frederik, oftewel Freddie, van 13. De dochter van Camilla, Laura Lopes, heeft drie kinderen: Eliza van 16 en de tweeling Louis en Gus van 14. Daarnaast is ze natuurlijk ook stiefgrootmoeder van de kinderen van prins William en prins Harry. Dat betekent dat zij ook oma is van prins George, prinses Charlotte, prins Louis, prins Archie en prinses Lilibet.

Lees verder onder de foto.

George_Catherine_Camilla_koets_Trooping_the_Colour
Koningin Camilla, Catherine de prinses van Wales en prins George tijdens Trooping the Colour (2022).

Wordle

Met haar oudste kleindochter Lola heeft Camilla een hechte band. In een interview met Vogue uit 2022 onthult de koningin dat ze met haar kleindochter elke dag het mobiele spelletje Wordle speelt. "Ze sms't me om te zeggen: 'Ik heb het in drie keer gedaan', en ik zeg: 'Sorry, ik heb het vandaag in twee gedaan.' Het geeft mij voldoening als het spel mij vertelt hoe briljant je bent."

Ook leuk om te lezen: deze bijnaam hebben de kleinkinderen van Camilla voor hun oma.

Wanneer de dochter van Camilla, Laura, in verwachting is van een tweeling is Camilla erg enthousiast. Tegen de Daily Mail zegt ze: "Het is logisch dat ik voor steeds meer oppastaken wordt gevraagd, maar het is geweldig. Laura was nogal verrast toen ze te horen kreeg dat ze een tweeling kreeg, maar we hebben ze nog nooit eerder in de familie gehad en ik kan niet wachten."

Lees verder onder de foto.

Charles, Camilla, Eliza Lopes, Carole Middleton en Michael Middleton
Charles en Camilla met kleindochter Eliza op de bruiloft van William en Catherine.

Verwen-oma

Camilla schijnt haar kleinkinderen ook lekker te verwennen, zoals bijna elke grootouder dat doet. Zo zegt Camilla zelf in een interview met de Britse Vogue. "Het leuke van grootmoeder zijn, is dat je ze af en toe kunt verwennen en ze meer dingen kunt geven die hun ouders ze verbieden." Nu haar kleindochters steeds ouder worden, komt daar ook meer bij kijken. "De meisjes beginnen zich steeds meer met kleding en make-up bezig te houden en, weet je, het is nogal beangstigend als je ze ziet, met gaatjes in de oren en veel nieuwe make-up en raar gekleurd haar en zo."

Lees verder onder de foto.

camilla-charles-oma-opa
Koning Charles en koningin Camilla met kleinzoon prins Louis.

"Ik kan het iedereen aanraden"

In een documentaire uit 2018 zegt koningin Camilla dat grootmoeder zijn "geweldig" is. "Ja, ik zou het iedereen aanraden... Het is heel fijn omdat je niet de volledige verantwoordelijkheid hebt. Je kunt ze een geweldige tijd bezorgen, ze verwennen, ze alles geven wat ze van hun ouders niet mogen en ze dan weer teruggeven."

Foto's: ANP, Inspiratie: Hello Magazine

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--