Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Letizia geeft update over gezondheid echtgenoot

11 februari 2022 · Leestijd 2 min

Het gaat naar omstandigheden prima met de zieke Spaanse koning Felipe. Zijn vrouw koningin Letizia zei vrijdag aan het begin van een werkbezoek in Pozuelo de Alarcón, een voorstad van Madrid, dat hij het goed maakt zonder daarbij details te geven.

Felipe werd woensdag positief getest op het coronavirus. Hij heeft volgens het hof milde symptomen en moet een week in quarantaine blijven. Al zijn publieke activiteiten zijn uit zijn agenda gehaald.

Letizia is negatief getest, net als hun jongste dochter prinses Sofía. Leonor, de oudste dochter, zit op school in Wales en is niet bij haar vader in de buurt geweest.

Ziekenhuis

Met de vrij onbekende prinses Yoko (38) van Japan gaat het minder goed. Zij kampt behalve met corona nu ook met een longontsteking. In eerste instantie werd Yoko binnen de paleismuren behandeld, maar de prinses is inmiddels naar het ziekenhuis overgebracht. 

Prins Charles (73), die donderdag positief testte op het coronavirus, is eerder deze week nog in het bijzijn van zijn moeder koningin Elizabeth (95) geweest. Charles en Elizabeth zouden elkaar dinsdag hebben gezien. Buckingham Palace wil geen uitspraken doen over de gezondheid van de vorstin.

Koningin Elizabeth heeft drie vaccinaties gehad. Haar eerste prik ontving ze vorig jaar januari, de volgende in maart. Naar verluidt kreeg Elizabeth in oktober haar booster. Voor Charles is het al de tweede keer dat hij corona heeft. Ook hij heeft drie vaccinaties gehad. De prins van Wales zit nu in zelfisolatie.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--