Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima is in Zwitserland, en wel om déze reden

13 maart 2024 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima was maandag 11 en dinsdag 12 maart in Bazel, Zwitserland. Ze was daar niet zomaar, want het had alles met haar werkzaamheden als speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).

Afgelopen maand was Colombia nog het toneel voor de werkzaamheden van koningin Máxima voor de Verenigde Naties (VN). Deze week hoefde de koningin minder ver van huis, ze was namelijk in Bazel, Zwitserland. Hier bezocht zij de Internationale Standaardisatie Organisaties en Toezichthouders in de financiële sector (SSB’s) bij de Bank for International Settlements (BIS). SSB’s stellen mondiale richtlijnen en standaarden op voor onder meer financiële instellingen om de (financiële) integriteit en soliditeit van hun producten en diensten te waarborgen.

Lees verder onder de foto.

máxima_bazel
Koningin Máxima in Bazel.

Dit deed koningin Máxima in Bazel

Koningin Máxima wil dat financiële gezondheid het uitgangspunt is voor het ontwikkelen van financiële producten, diensten en beleid die zijn afgestemd op de behoeften van de gebruiker, zo schrijft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) op hun website. In Bazel gingen de gesprekken onder meer over het ontwikkelen van wet- en regelgeving voor financiële producten ‘op maat’.

Lees verder onder de foto.

máxima_bazel
De koningin op haar tweede dag in Bazel.

Koningin Máxima sloot haar bezoek aan Bazel af met een aantal bilaterale gesprekken met gouverneurs van centrale banken om te praten over de stand van zaken van financiële inclusie en financiële gezondheid in hun land.  

Zakelijke outfits

Tijdens haar afspraken in Bazel ging de koningin gekleed in zakelijke outfits. Op de eerste dag droeg Máxima een bordeauxrode jurk van Natan, die sinds 2018 in haar kledingkast hangt. Op de tweede dag koos ze voor een blauw broekpak van Dries van Noten. Het ontwerp debuteerde in 2023 en werd onder meer gedragen tijdens een bezoek aan de Dutch Design Week in Eindhoven.

Lees verder onder de foto's.

máxima_bazel
Koningin Máxima draagt een bekende jurk van modehuis Natan.
máxima_bazel
Koningin Máxima draagt een blauw broekpak van Dries van Noten.

Zwitserland

Het is niet de eerste keer dat de koningin Zwitserland aan doet, in januari was Máxima in Davos. Samen met andere royals (waaronder koning Filip en koningin Mathilde) bezocht zij toen het World Economic Forum (WEF) voor haar rol als speciaal pleitbezorger van de VN.

Máxima_Davos_2024
Koningin Máxima poseert in de Zwitserse sneeuw ©️UNSGSA.

Foto's: Bank for International Settlements/ Instagram @unsgsa

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--