Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima laat jurk vermaken voor laatste dag in Kenia

25 oktober 2023 · Leestijd 4 min

Het VN-bezoek van koningin Máxima aan Kenia is in volle gang. Inmiddels is de derde dag van Máxima's bezoek begonnen en hebben we haar al zeer wisselende outfits zien dragen. Kijk mee!

Dag 3: 'Oude bekende' als afsluiter 

Op de derde en laatste dag van haar bezoek draagt koningin Máxima een jurk die modeliefhebbers bekend voorkomt. Het gaat om een bordeauxrode japon van het Belgische modehuis Natan. Het ontwerp is in de voorbije jaren regelmatig gedragen door de koningin, ook tijdens eerdere VN-reizen. Het valt modejournalist Josine Droogendijk wel gelijk op dat de jurk langer is gemaakt voor deze reis. 

Lees verder onder de foto. 

Máxima_jurk_Natan
Een aantal voorbeelden van waar koningin Máxima de jurk heeft gedragen: Rotterdam (2015), Bangladesh (2015) en Utrecht (2016).

Dag 1: Felgele entree in Kisumu

De reis van koningin Máxima begon maandag in de omgeving van Kisumu. Daar bracht zij een bezoek aan lokale boeren. In de graanvelden sprak Máxima met ze over digitale verzekeringen die hen beschermen tegen de gevolgen van grote droogte of zware regenval. Op de eerste dag droeg de koningin een felgeel pak van Max Mara. Ook kreeg zij een opvallend hoedje aangeboden. 

Van top tot teen in tweed

Later op de dag ging Máxima door naar Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Daar stond een ontmoeting met president William Samoei Ruto op de agenda. De twee voerden gesprekken over de doelstellingen van Máxima's bezoek. 

Voor de officiële bespreking trok de koningin een andere outfit uit haar kast. De jurk en het bijpassende jasje zijn ontworpen door Oscar de la Renta. De outfit was niet nieuw, Máxima droeg het geheel al vier keer eerder. 

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Máxima_Oscar de la Renta
De outfit van Oscar de la Renta is een aantal keer verschenen tijdens zakelijke ontmoetingen in het buitenland. In september 2020 draagt Máxima de set tijdens een bezoek aan Rotterdam. Gecombineerd met een hoed krijgt de look weer een heel ander uiterlijk.

Dag 2: een geprinte rok in Nairobi 

Op dinsdag ging het bezoek verder in Nairobi. Daar stonden heel wat rondetafelgesprekken op het programma van de koningin. Op de plaatselijke VN-kantoren sprak ze met vertegenwoordigers van ontwikkelingsorganisaties en woonde ze de presentatie bij van het VN-rapport 'Ongelijkheid aanpakken: Universele toegang tot digitale financiële diensten voor rechtvaardige groei'. Gekleed in een bekende rok begon Máxima aan haar tweede dag. 

Lees verder onder de foto's.

Máxima_Kenia
Koningin Máxima begint aan haar tweede dag in Kenia.
Máxima_Kenia
Vergaderen, vergaderen en nog eens vergaderen. Een VN-reis kent vele besprekingen.
Máxima_Kenia
Máxima_Kenia
Op deze foto is de kleurrijke rok van koningin Máxima goed te zien.
ANP-481994362
Máxima_Kenia
Koningin Máxima spreekt met de lokale bevolking in Kenia over financiële gezondheid.
Máxima_Kenia

Warme ontmoetingen met lokale bevolking

Tijdens een bezoek aan Ngong, aan de rand van Nairobi, werd Máxima warm ontvangen door de lokale bevolking. De koningin maakte kennis met Esther Muthoni Karaya, een verpleegster die digitale financiering gebruikte om haar familiehuis om te bouwen tot een gezondheidscentrum. De plek ontvangt jaarlijks ongeveer 13.000 patiënten, voornamelijk uit de lagere inkomensgroepen.

Lees verder onder de foto's.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Máxima draagt bekende rok van Etro

De rok is een ontwerp van Etro en heeft al jaren een prominente plek in Máxima's kledingkast. Het exemplaar werd voor het eerst gedragen in Indonesië in 2016. In de jaren die volgden verscheen het kledingstuk nog verschillende keren in het openbaar.

Lees verder onder de foto's.

Máxima_rok Etro
De rok van Etro behoort tot de favorieten van koningin Máxima en is al diverse keren gedragen. Zoals hier in Indonesië (2016), Villa Eikenhorst (2017) en tijdens een bezoek aan Haags buurthuis (juni 2023).

Wat is het doel van Máxima's VN-reis?

Het werk dat koningin Máxima voor de Verenigde Naties doet is heel belangrijk voor haar. In haar rol van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN maakt zij zich al jaren hard voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Máxima pleit tijdens haar werk voor onderwerpen als het verbeteren van de toegang tot digitale bankdiensten en het bevorderen van de algehele financiële gezondheid. Ook het vergroten van de weerbaarheid tegen uitdagingen omtrent het klimaat staan hoog op de agenda. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het omgaan met grote droogtes en zware regenval.  

Foto's: ANP

Meer outfits vanuit Kenia zien? Houd dan dit artikel in de gaten voor meer informatie en beeldmateriaal van Máxima's bezoek aan Kenia.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--