Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprinses Victoria op coronabezoek in Västmanland

16 oktober 2020 · Leestijd 2 min

De Zweedse kroonprinses Victoria heeft donderdag in haar eentje een bezoek gebracht aan de provincie Västmanland. De visite maakte deel uit van een rondgang langs alle 21 Zweedse provincies die de koninklijke familie afgelopen maandag in Stockholm is begonnen. Toen was het de beurt aan het koningspaar en dit keer kwam Victoria in actie.

De bezoeken zijn bedoeld om overal in het land poolshoogte te nemen en te horen wat de gevolgen zijn van de coronapandemie voor zaken als economie, sport, cultuur en gezondheidszorg. Met dat laatste onderwerp begon Victoria haar bezoek in Västerås, waar ze werd ontvangen door de gouverneur.

Tijdens een aansluitende werklunch vertelden vertegenwoordigers van de gemeente Sala, de politie-autoriteit, vertegenwoordigers van Zweedse ondernemingen in Västmanland, Företagarna Mälardalen, ABB Zweden en Electronic Sweden AB hoe de pandemie hun werkgebied heeft beïnvloed. Daarna volgde een soortgelijk gesprek op de universiteit van Mälardalen.

Provinciebezoek

Tot slot bezocht de kroonprinses Aros Congress Center Holding, een belangrijke speler in de vergaderindustrie in Västmanland. Aros organiseert grote evenementen, beurzen en bijeenkomsten, maar veel daarvan kunnen vanwege de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen niet doorgaan.

Het volgende provinciebezoek is op 22 oktober wanneer Victoria met echtgenoot prins Daniel naar Södermanland gaat, de buurprovincie van Västmanland. Later die week gaan prins Carl Philip en prinses Sofia naar Värmland. Het koningspaar komt uit voorzorg vooralsnog niet meer in actie.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--