Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima en prinses Beatrix zijn samen op pad

20 september 2023 · Leestijd 3 min

Koningin Máxima en prinses Beatrix ontvangen vandaag de handwerkers die de nieuwe gordijnen voor de Chinese Zaal op Paleis Huis ten Bosch hebben gemaakt. Een gezellig uitje voor de schoonmoeder en schoondochter die niet vaak samen op pad gaan. Of nou ja op pad, koningin Máxima woont natuurlijk in het paleis, dus ver hoeft ze in ieder geval niet te reizen!

Zo'n anderhalf jaar lang hebben de handwerkers aan de gordijnen geborduurd. Het project focuste zich op ambacht, machinaal borduren, samenwerken en het delen van verhalen. Koningin Máxima nam zelf ook deel aan het project. Ze hielp vorig jaar mee met het borduren en deed daarbij flink haar best. 

Lees verder onder de foto.

Máxima-borduren
Koningin Máxima helpt in Tilburg mee met het borduren van de gordijnen voor in de Chinese Zaal op Paleis Huis ten Bosch.

Koningin Máxima is op stap met prinses Beatrix

Vandaag was dan het moment suprême: de onthulling van de gordijnen. Deze hangen nu in de Chinese Zaal in Paleis Huis ten Bosch, het woonpaleis van de koning en de koningin. Dat prinses Beatrix mee is, maakt het extra leuk voor de handwerkers die zijn uitgenodigd. Bij de onthulling van de gordijnen is geen pers aanwezig waardoor prinses Beatrix en koningin Máxima alle tijd hebben om met de handwerkers over hun werk te praten. 

Lees verder onder de foto.

Beatrix-maxima-gordijnen1
Koningin Máxima is samen met prinses Beatrix op werkbezoek.

Voor een gezellig ogende speech, er wordt immers flink gelachen, helpt koningin Máxima haar schoonmoeder op het podium. 

Lees verder onder de foto.

Beatrix-maxima-gordijnen2
20 september 2023: Koningin Máxima helpt prinses Beatrix het podium op in Paleis Huis ten Bosch.

Máxima recyclet haar witte outfit van de fotosessie

Daarna is het tijd om het werk van dichtbij te bewonderen én te praten met de creatievelingen die zijn uitgenodigd. De koningin draagt voor de gelegenheid dezelfde outfit als tijdens de jaarlijkse fotosessie met haar gezin op het Scheveningse strand. De kanten witte outfit, bestaande uit een rok en bijpassende top, is van het modemerk Tory Burch. Dit is ook een van Máxima's favoriete merken

Bekijk de leuke foto's van de middag op Paleis Huis ten Bosch hieronder. 

Lees verder onder de foto's. 

Beatrix-maxima-gordijnen3
Beatrix-maxima-gordijnen5
Beatrix-maxima-gordijnen4
Beatrix-maxima-gordijnen6
Beatrix-maxima-gordijnen7
Beatrix-maxima-gordijnen8

De nieuwe gordijnen zijn een namaak van eerdere gordijnen uit de 18e eeuw, die ook op Paleis Huis ten Bosch hingen. Het ontwerp laat de diversiteit van de Nederlandse samenleving zien waar allerlei verschillende bevolkingsgroepen met elkaar verbonden zijn. Vorig jaar bewonderde koningin Máxima al een gedeelte van de gordijnen tijdens een werkbezoek in Tilburg. 

Máxima-gordijnen
Koningin Máxima tijdens een werkbezoek aan het TextielMuseum in Tilburg.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--