Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Terugblik: Dit droeg koningin Máxima in oktober

31 oktober 2023 · Leestijd 5 min

De maand oktober loopt op zijn eind en dus is het tijd om de balans op te maken: wat droeg koningin Máxima in de afgelopen maand?

Koningin Máxima had een bomvolle agenda in oktober. Zo stonden er vele werkbezoeken, een internationaal bezoek aan Kenia voor de Verenigde Naties én een staatsbezoek aan Zuid-Afrika op het programma. Bij elke gelegenheid hoorde natuurlijk een passende outfit.

Voor haar bezoeken deze maand koos de koningin opvallend vaak voor een 'gouwe ouwe' creaties die vaak al jaren bij Máxima in de kast liggen. Een duurzame keuze, zeker als je bedenkt dat oktober ' 'Buy Nothing New' maand was. Tijd om eens te kijken naar al dat moois waarin de koningin in oktober verscheen. Zit je er klaar voor? 

#1 Vintage Valentino

Koningin Máxima kiest voor een bezoek aan Amsterdam voor een jurk van Valentino met een vintage print. Ze bezoekt er die dag een conferentie over de toekomst van financiën van de Nederlandse Financieringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden. Maar daar blijft het niet bij, want in de middag brengt Máxima ook een werkbezoek aan het politienetwerk Roze in Blauw op de Amsterdamse Politieacademie. 

Lees verder onder de foto's.

ANP-480097822
ANP-480110624

#2 Pailletten-parade

Voor de feestelijke uitreiking van de Appeltjes van Oranje trekt koningin Máxima een net zo feestelijke set aan. Ze kiest voor een gouden pailletten creatie van Natan, bestaande uit een rok en een top. Deze combineert de koningin met neutrale accessoires. En ook deze outfit zien we niet voor het eerst, ze droeg de set al eerder dit jaar. Haar haren heeft ze die middag opgestoken in een lage knot die veel weg lijkt te hebben van de knot die hertogin Meghan vaak draagt.

Lees verder onder de foto's.

maxima-appeltjesvanoranje1
Koningin Máxima reikt de Appeltjes van Oranje van het Oranjefonds uit op Paleis Noordeinde.
maxima-appeltjesvanoranje4
Maxima heeft haar haren in een lage knot gedraaid waardoor alle aandacht uitgaat naar haar outfit.

#3 Hippe herfstoutfit

Een paar dagen later bezoekt Máxima opnieuw Amsterdam. In de ochtend is ze bij het Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence van de Hogeschool van Amsterdam en in de middag bezoekt ze de FIXbrigade, een organisatie die bij mensen thuis langskomt om te kijken naar de mogelijkheden voor het energiezuiniger maken van hun woning. Máxima verschijnt voor haar dag in Amsterdam in een stijlvolle outfit in neutrale tinten. Ze draagt een zwarte blouse met strik en een lichtbruine rok met een gedurfd randje. De stof heeft namelijk een split in het midden en die laat Máxima's hoge laarzen perfect zien.

Lees verder onder de foto's.

ANP-480289133

#4 Beige, beige, beige

Een dag voordat het staatsbezoek aan Zuid-Afrika begint, bezoekt koningin Máxima de creatieve broedplaats BlueCity in Rotterdam. Het bedrijf is gevestigd op een iconische locatie: het oude Tropicana-zwembad. De koningin kiest die dag voor een beige set van Natan. Wéér een set die de koningin vaker draagt. 

Lees verder onder de foto's.

maxima-zwembad4
Tijdens een werkbezoek eind 2023, draagt koningin Máxima een beige set met bijpassende clutch.
maxima-tropicana1
maxima-zwembad5

#5 In stijl naar Zuid-Afrika

In de koffer van koningin Máxima naar Zuid-Afrika zit voornamelijk Natan. In haar koffer zit ook een opvallend (en nieuw) ontwerp van hetzelfde modehuis: een pimpelpaarse japon met opvallend schouderdetail.

Lees verder onder de foto. 

Staatsbezoek Zuid-Afrika mode
Tijdens het staatsbezoek aan Zuid-Afrika draagt Máxima een paarse creatie van Natan.

Nieuwsgierig wat koningin Máxima allemaal nog meer draagt tijdens het staatsbezoek? Hieronder vind je alle looks van de reis. 

Dit droeg koningin Máxima tijdens het staatsbezoek aan Zuid-Afrika

Lees ook over:

Dit droeg koningin Máxima tijdens het staatsbezoek aan Zuid-Afrika

#6 Kanariegeel in Kenia

Koningin Máxima blijft na het staatsbezoek aan Zuid-Afrika nog even op het continent, want de dagen erna brengt ze in het kader van haar werk voor de Verenigde Naties een bezoek aan Kenia. Daar arriveert ze in een knalgeel pak van Max Mara. 

Lees verder onder de foto. 

ANP-481892115

Benieuwd naar de andere outfits die de koningin in Kenia draagt? Klik op het artikel hieronder!

Koningin Máxima laat jurk vermaken voor laatste dag in Kenia

Lees ook over:

Koningin Máxima laat jurk vermaken voor laatste dag in Kenia

#7 Belgisch design op DDW

Een dag nadat de koningin terug is uit Kenia, bezoekt ze de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. Máxima draagt tijdens haar bezoek alleen geen Dutch design, maar een blauw pak van de Vlaamse ontwerper Dries van Noten.

Lees verder onder de foto. 

Maxima Dutch Design Week

Alle outfits van Máxima zien die ze droeg tijdens voorgaande Dutch Design Weeks? Dat kan in het artikel hieronder! 

Terugblik: koningin Máxima op de Dutch Design Week

Lees ook over:

Terugblik: koningin Máxima op de Dutch Design Week

#8 wol, tartan en bordeauxrood

Op de laatste dag van de maand draagt koningin Máxima een herfstachtig palet. De jurk van Natan is vervaardigd van wol en heeft een klassieke geruite print. De creatie hangt al sinds 2016 bij de koningin in de kast, al had de jurk toen een andere gedaante. Modejournalist Josine Droogendijk merkt op dat de jurk anno 2023 geen fluwelen lijfje, maar een lijfje vervaardigd van wol heeft. Ook de hoed die de koningin draagt lijkt volgens Josine verdacht veel op een ander exemplaar, al moet deze dan ook zijn vermaakt. 

Lees verder onder de foto's.

maxima-prix-de-rome
Koningin Máxima paart de bordeauxrode jurk met een bijpassende hoed en oorbellen.
maxima-prix-de-rome-2023

Door de kleur bordeauxrood past de outfit perfect bij het huidige seizoen. Dat moet de koningin ook gedacht hebben toen ze de jurk kocht, want ze droeg hem voor het eerst in november 2016 bij een inkomend staatsbezoek van België. 

maxima-2016-natan
2016: Koningin Máxima draagt de jurk van Natan hier voor het eerst.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--