Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima viert vijf jaar SchuldenlabNL in rode ton-sur-ton outfit

14 november 2023 · Leestijd 3 min

Stichting SchuldenlabNL bestaat dit jaar vijf jaar. Koningin Máxima, die erevoorzitter is van de stichting, woont vanmiddag de jubileumbijeenkomst bij en dat doet ze in een rode ton-sur-ton outfit van Dolce & Gabanna.

De afgelopen vijf jaar is koningin Máxima erg betrokken geweest bij de stichting SchuldenlabNL. Het doel van de stichting? Nederland zo goed als schuldenvrij maken. Een onderwerp dat de koningin erg belangrijk vindt. “Er is een groot taboe over schulden", zo zei de koningin al in een interview in 2020.

"Er is schaamte en er komen enveloppen binnen die je niet wilt overmaken. Het liefst wil je in je hol kruipen, maar doe dat juist niet. Roep met de eerste betalingsachterstand meteen de hulp in van anderen.” Máxima hoopt met haar werkzaamheden voor de stichting het taboe rondom de problematiek te doorbreken. “Het is heel begrijpelijk dat die gevoelens er zijn. Maar als je geen hulp vraagt stapelen de problemen zich op. Deze momenten van schaamte en stress moeten zo kort mogelijk duren, want er zijn veel manieren om van je schuld af te komen", zei Máxima al drie jaar geleden. 

Lees verder onder de foto. 

Máxima-carola-schouten
Koningin Máxima hoort over de werkzaamheden van SchuldenlabNL van Carola Schouten, minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen.

Máxima helpt bij het bespreekbaar maken van schulden

Mede door de inzet van de koningin heeft de stichting acht methoden ontwikkeld die het voor gemeenten makkelijker moeten maken om schulden beter aan te pakken. Vijf jaar na de oprichting gebruiken meer dan 150 gemeenten in Nederland één of zelfs meer van deze methoden. Op deze successen blikt de stichting maar al te graag terug, maar er wordt ook naar de toekomst gekeken. Nederland is nog niet schuldenvrij. "Mensen kunnen lang doorgaan met het verzamelen van een schuld," zo sprak Máxima in 2020. "En dan stapelt het zich op en dat is niet nodig. Als we dit kunnen vermijden, zou dat heel positief zijn.”

Lees verder onder de foto. 

Máxima_Kenia
Koningin Máxima spreekt met de lokale bevolking in Kenia over financiële gezondheid.

Financiële gezondheid is naast mentale gezondheid een van de belangrijkste speerpunten van de koningin. Niet alleen in Nederland maakt ze zich hier hard voor, ook tijdens haar werkzaamheden van de Verenigde Naties komt dit onderwerp aan bod. Zo was koningin Máxima laatst in Kenia om het daar over financiële gezondheid te hebben. 

Máxima staat in het rood

Voor de jubileumbijeenkomst van SchuldenlabNL trekt koningin Máxima vandaag een rode ton-sur-ton outfit uit de kast. De koningin speelt met verschillende roodtinten door een bordeauxrode cape te dragen op een vuurrode japon van Dolce & Gabanna. Allebei kledingstukken die al langer in haar garderobe hangen. 

Lees verder onder de foto's. 

maxima-schuldenlabnl-5jaar
De jurk met decoratieve stiksels is van Dolce & Gabanna.
maxima-close-up
De ton-sur-ton outfit maakt koningin Máxima compleet met bordeauxrode accessoires.
maxima-rood
De hakken van koningin Máxima sluiten perfect aan bij de rest van haar outfit.

Oók koningin Letizia kiest voor knallend rood

Koningin Máxima is niet de enige royal die vandaag in 't rood verschijnt. Ook de Spaanse koningin Letizia kiest voor de temperamentvolle kleur. De Spaanse draagt een felrood pak van het merk Carolina Herrera, een van de favoriete merken van de koningin. De gelegenheid? Onder andere de opening van de tentoonstelling 'Picasso 1906: The Great Transformation’ in het Sofía National Art Centre Museum in Madrid staat vandaag op haar agenda. 

letizia-rood
Eenzelfde soort pak draagt ze al een paar weken eerder. Het grote verschil: de knopen hebben een andere kleur en het model van de blazer is getailleerd.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--