Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Interressant: dít is de populairste Britse royal van dit moment

13 april 2024 · Leestijd 2 min

De Britse overheid houdt om de zoveel tijd een peiling om te achterhalen hoe populair de leden van het koningshuis zijn. Dit keer komt YouGov met een ander resultaat dan voorgaande keren. Déze royal staat namelijk op de eerste plek.

In het Verenigd Koninkrijk is Catherine, de prinses van Wales sinds haar kankerdiagnose onderwerp van gesprek – en dat is ook te merken aan de populariteitscijfers. De vrouw van prins William staat namelijk op de eerste plek met een score van 76%.

Prins William volgt zijn vrouw op de voet

Op de tweede plek staat de prins van Wales met een score van 73%. William en Catherine zijn vooral bij het jongere publiek populair. 49% van de 18 tot 24-jarigen vindt prins William de leukste Britse royal, 52% denkt hetzelfde over Catherine.

Lees verder onder de foto.

William-catherine-blauw
Prins William en Catherine, de prinses van Wales dragen beiden blauw tijdens een bezoek aan een mentale fitness workshop in oktober 2023.

Prinses Anne derde in de lijst

Met een score van 71% staat prinses Anne derde in de lijst en vooral de lage negatieve score is opvallend. Maar 13% van de Britten die hebben gestemd beoordeelt de Princess Royal negatief. Dat is het laagste percentage binnen de koninklijke familie.

Lees verder onder de foto.

anne_windsor_2024
Prinses Anne.

Koning Charles staat op de vierde plek (63%), gevolgd door zijn jongere broer prins Edward (54%) en zijn vrouw koningin Camilla (50%). Prins Harry en zijn vrouw Meghan bungelen onderaan de lijst met populariteitspercentages van 31% en 26%. En dat is opmerkelijk, want in 2020 werd hertogin Meghan nog door een andere website uitgeroepen tot populairste royal van dat jaar. Al zijn de hertog en hertogin van Sussex niet het minst populair. Op de laatste plaats staat namelijk prins Andrew met een score van 6%.

Lees verder onder de foto.

harry-meghan-2022
Prins Harry en hertogin Meghan.

Over het algemeen is de meerderheid van de Britten die hebben gestemd positief over de koninklijke familie. 58% ziet de monarchie in het algemeen als iets positiefs.

Foto's: ANP

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--