Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins William treedt in voetsporen van prinses Diana en ontmoet déze filmster

8 februari 2024 · Leestijd 3 min

De Britse prins William is voor het eerst in lange tijd weer in het openbaar verschenen. Woensdag was hij namelijk bij een gala-avond in Londen. Tijdens het evenement maakte William van de gelegenheid gebruik om iedereen te bedanken voor de steun rondom zijn zieke familieleden. Verder stond er voor de prins nog een leuke ontmoeting op het programma. Benieuwd met wie? Lees snel verder!

Na weken van afwezigheid, vanwege de situatie rondom zijn vrouw, ging prins William woensdag weer aan het werk. In Londen was hij bij een benefietavond van London Air Ambulance. "Ik kan wel zeggen dat de afgelopen weken nogal medisch waren. Daarom dacht ik: ik kom naar de luchtambulance om er even tussenuit te zijn", grapte William tijdens zijn toespraak. Verder sprak hij zijn dankbaarheid uit: "Ik wil van deze gelegenheid gebruikmaken om jullie te bedanken voor de vriendelijke steunbetuigingen aan Catherine en mijn vader, vooral de laatste dagen. Het betekent veel voor ons allemaal."

Lees verder onder de foto's.

William_2024
Prins William arriveert in Londen.
William_2024
Prins William spreekt met zorgpersoneel.

Prins William ontmoet Tom Cruise

Tijdens de benefietavond ontmoette prins William de Amerikaanse filmster Tom Cruise. Op Instagram deelt William een foto van het moment. 'Leuk je te zien' schrijft de Britse prins bij het plaatje.

Lees verder onder de foto's.

William_Tom Cruise
Een warm weerzien tussen prins William en Tom Cruise.
William_Tom Cruise
Prins William en Tom Cruise poseren voor een foto.

Het was niet de eerste keer dat William en Tom Cruise elkaar zagen. De twee ontmoetten elkaar ook al eens tijdens de première van Top Gun in 2022. Ook Catherine, de prinses van Wales was erbij.

Lees verder onder de foto.

Catherine_William_2022
De prins en prinses van Wales op de première van Top Gun.

Tom Cruise was eveneens een bekende van prinses Diana (1961-1997). Ook zij kwamen elkaar tegen op een filmpremière. De Amerikaanse acteur was overigens ook op de uitvaart van prinses Diana in de Londense Westminster Abbey.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Charles en Catherine in de lappenmand

Het zit de Britse koninklijke familie de afgelopen weken niet mee. Eerst werd bekendgemaakt dat Catherine, de prinses van Wales, een buikoperatie moest ondergaan. De prinses moet lang rust nemen en gaat pas na Pasen weer aan het werk. Om deze reden trad ook prins William tijdelijk terug uit het openbare leven. Zo kon hij zijn vrouw steunen en voor de kinderen zorgen. Verder kwam het nieuws naar buiten dat koning Charles geopereerd moest worden aan zijn prostaat. Vrijwel direct na zijn ontslag uit het ziekenhuis werd bekendgemaakt dat er kanker is vastgesteld bij de 75-jarige koning.

charles-camilla-januari2024
Maandag 29 januari: koning Charles en koningin Camilla verlaten het ziekenhuis in Londen.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--