Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dít is de reden dat prins William zijn trouwring niet draagt

4 april 2024 · Leestijd 2 min

Miljoenen kijkers over de hele wereld houden hun adem in als prins William een op maat gemaakte trouwring om de vinger van zijn vrouw Catherine doet tijdens hun bruiloft in 2011. De verrassing is dan ook groot wanneer blijkt dat prins William andersom geen trouwring ontvangt. Tot op de dag van vandaag heeft hij geen trouwring gedragen, maar waarom eigenlijk niet?

Bewuste keuze

Hoewel het gebruikelijk is dat zowel de bruid als de bruidegom elkaar een ring geven als teken van hun eeuwige toewijding, kiest prins William er bewust voor om er geen te dragen. De reden daarvoor is simpel, volgens een koninklijke assistent van het Britse hof. Hij geeft aan dat de bewuste keuze te maken heeft met de persoonlijke voorkeur van prins William, die er simpelweg niet van houdt om sieraden te dragen. Een maand voor het huwelijk in 2011 kondigde het Britse hof al aan dat William geen ring zou krijgen als hij en de bruid hun geloften uit zouden wisselen in Westminister Abbey.

Prins William en prinses Catherine tijdens het uitwisselen van de trouwring in 2011.
Prins William en prinses Catherine tijdens het uitwisselen van de trouwring in 2011.

In de voetsporen

De bewuste keuze van prins William om geen trouwring te dragen is overigens niet nieuw. Hij volgt hiermee namelijk het voorbeeld van zijn overleden grootvader prins Philip en zijn oom prins Andrew, die er ook voor hebben gekozen om geen trouwring te dragen.

Het pasgetrouwde koppel zwaait vakba

Prins Harry & Meghan

Waar prins William ervoor heeft gekozen geen trouwring te dragen, kiest prins Harry voor een modernere aanpak. Zowel hij als zijn vrouw Meghan hebben elkaar ringen gegeven op hun bruiloft in 2018. Beiden zijn gemaakt door Cleave and Company, de officiële koninklijke juweliers die ook de verlovingsring van Meghan vervaardigden, met een centrale diamant uit Botswana omringd door twee diamanten uit Diana's collectie. Waar Meghans ring gemaakt is van Welsh goud, is de ring van Harry van platina met een gestructureerde afwerking.

Prins Harry en hertogin Meghan tijdens het uitwisselen van de trouwringen in 2018.
Prins Harry en hertogin Meghan tijdens het uitwisselen van de trouwringen in 2018.

Foto's: ANP

Geschreven door

Mitchel van der Hoef

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--