Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: De koninklijke liefde van Elizabeth en Philip

11 april 2021 · Leestijd 2 min

Prins Philip, die vrijdag op 99-jarige leeftijd overleed, was maar liefst 73 jaar getrouwd met koningin Elizabeth. De Queen moet haar grote maatje nu missen. Vandaag delen we het bijzondere liefdesverhaal van Philip en Elizabeth graag nog een keer met je.

Huwelijk

Op 20 november 1947 gaven Elizabeth en Philip elkaar het ja-woord. Zij, de kroonprinses van Groot-Brittannië, hij, afstammeling van de Griekse troon. 

Het paar kende elkaar al lang. Ze zagen elkaar naar verluidt voor het eerst in 1934 op het huwelijk van prinses Marina van Griekenland en Denemarken, een nicht van Philip. Elizabeth was toen acht jaar oud, Philip dertien. Vijf jaar later ontmoetten zij elkaar opnieuw bij het Royal Naval College in Dartmouth. De vonk sloeg over!

Lees verder onder de foto's.

Kinderen

Bijna een jaar later, op 14 november, werd hun eerste kind geboren, prins Charles. Niet lang daarna volgden nog drie kinderen: Anne (1950), Andrew (1960) en Edward (1964). 

73 jaar later heeft het paar inmiddels vier kinderen, acht kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. 

Lees verder onder de foto's.

Bruiloften van hun kleinkinderen

De koningin en haar echtgenoot hebben niet alleen maar prachtige foto's van hun eigen huwelijk. Het koningspaar heeft de kans gehad om naar de bruiloften van hun kleinkinderen te gaan. Hoeveel mensen zouden dat kunnen zeggen?

Lees verder onder de foto's.

Een duobaan

Philip steunde zijn 'Lilibeth' in haar functie van koningin van Groot-Brittannië door dik en dun. In haar kersttoespraak van 2017 zei de Queen over haar prins dat hij voor haar "een onmisbare steun" is, met een "uniek gevoel voor humor".

Tot 9 april 2021 waren Philip en Elizabeth getrouwd. 73 jaar genoten zij van elkaars humor, liefde en betrokkenheid.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--