Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vakantie in eigen land? Deze royals doen het ook!

18 augustus 2023 · Leestijd 3 min

De royals zijn vaak erg reislustig en naast dat zij graag verre oorden ontdekken, houden zij hun vakanties net zo graag dichtbij huis. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Scandinavische koningshuizen, de zomer spenderen de Denen, Noren en Zweden meestal in eigen land. Lees snel waar deze royals de zomer doorbrengen!

Zweedse koninklijke familie 

Villa_Solliden_from_the_west_2006

Naast dat de Zweedse royals graag naar Frankrijk gaan, hebben zij ook een riant optrekje dichtbij huis. De Zweedse koninklijke familie spendeert graag hun zomer nabij het Sollide Paleis, gelegen op het Zweedse schiereiland Öland. Het vertrek is een privé-bezit van koning Carl-Gustaf en elk jaar spendeert de familie tijd met elkaar op het eiland. Dit is ook waar jaarlijks Victoriadag wordt gevierd, de viering rondom de verjaardag van kroonprinses Victoria. 

Lees verder onder de foto's. 

ANP-417904623

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Noorse koninklijke familie 

ANP-471752813

Ook de Noren gaan op vakantie in eigen land en zoeken graag de Noorse kust op. Dit doen zij met hun eigen schip, de KS Norge. Het schip was een geschenk aan koning Haakon VII in 1947 van het Noorse volk. Het jacht is eigendom van de koning, maar wordt onderhouden en bemand door de Koninklijke Noorse Marine.Tijdens officiële bezoeken wordt het schip ook nog vaak gebuikt. Zo ook een aantal maanden geleden tijdens het bezoek aan Denemarken. 

Lees verder onder de foto's. 

KS Norge
Koning Harald en koningin Sonja ontvangen kroonprins Frederik en Mary op de KS Norge.
ANP-471766942

Kroonprins Haakon trapte samen met Mette-Marit, Ingrid Alexandra en Sverre Magnus de zomer af op het koninklijk schip. Het schip voerde langs Finmark in het Noorden van Noorwegen. 

Lees verder onder de foto's.

Sverre Magnus_Mette Marit_Ingrid Alexandra_Haakon
2023: De Noorse familie straalt op nieuwe vakantiefoto's.

Naast de zomerse uitstapjes op het koninklijke schip zijn de royals ook graag in hun zomerverblijven. Zo hebben de Noorse koning en koningin een riante moderne villa in het zuiden van Noorwegen.

Lees verder onder de foto's.

Scale-3
Scale

Deense koninklijke familie 

Naast dat ze af en toe in het buitenland te vinden zijn, brengen ook de Denen graag hun zomers door in eigen land. Waarbij koningin Margrethe verblijft in het Marselisborg Paleis of het Gråsten Paleis.

Deze zomer bracht zij samen met haar zus Benedikte tijd door op het Gråsten Paleis in het zuiden van Denemarken. Hier zwaaiden de zussen samen naar de toeschouwers die keken naar de ceremoniële wisseling van de wacht bij het kasteel. 

Lees verder onder de foto's.

ANP-474003018
paleis Gråsten
paleis Gråsten.
De Deense koninklijke familie samen bij het Gråsten Paleis in 2013
De Deense koninklijke familie samen bij het Gråsten Paleis in 2013.

De Deense kroonprins Frederik en zijn vrouw Mary hebben in Skagen, in het Noorden van het land, een zomerverblijf, waar zij graag tijd doorbrengen. Terwijl ze daar zijn, geniet de familie doorgaans van diverse activiteiten zoals zwemmen, zeilen, tennissen bij de Skagen Tennis Club, evenals lange wandelingen langs de kust.

Tekst gaat verder onder post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In 2020 deelde Mary op Instagram deze super leuke foto van het gezin in Skagen. 

31229310-8562623-image-m-19_1595808087727

Ander royals

Naast de Scandinavische royals vieren de Spaanse en de Britse royals ook graag vakantie in eigenland. Benieuwd waar zij graag hun zomers doorbrengen? Lees het snel! 

Royals op vakantie: Spanje

Lees ook over:

Royals op vakantie: Spanje
Royals op vakantie: Groot-Brittannië

Lees ook over:

Royals op vakantie: Groot-Brittannië

Foto's ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--