Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima neemt koningin Letizia mee op pad in Amsterdam

18 april 2024 · Leestijd 3 min

De tweede dag van het inkomende staatsbezoek van Spanje zit propvol. De koningen en koninginnen gaan afzonderlijk van elkaar op pad. Koningin Máxima neemt koningin Letizia mee op pad door Amsterdam. Nieuwsgierig naar de beelden van vandaag? Lees dan snel verder.

Na een avond vol glitter en glamour op het staatsbanket, begint de dag voor koningin Máxima en koningin Letizia in Amsterdam. De koninginnen bezoeken een verzamelplaats in Nieuw-West waar activiteiten worden georganiseerd voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar oud. De gesprekken vanochtend gaan over mentale gezondheid bij jongeren. Ook maken de twee koninginnen kennis met verschillende initiatieven voor jongeren.

Lees verder onder de foto's.

staatsbezoek-spande-nederland-dag2-1
Koningin Máxima en koningin Letizia laten zich bijpraten over het belang van laagdrempelige inloopvoorzieningen voor de mentale gezondheid van jongeren.
staatsbezoek-spande-nederland-dag2-2
De koninginnen worden geïnformeerd over meerdere initiatieven.

Voor de gelegenheid draagt koningin Máxima een oudroze mantel van couturier Claes Iversen. Koningin Letizia kiest voor een bonte kleurencombinatie van een oranjerode jurk met en zuurstokroze mantel. De japon van Letizia is ontworpen door Carolina Herrera.

Lees verder onder de foto's.

staatsbezoek-spanje-nederland-dag2-3
De koninginnen poseren in het Koninklijk Theater Tuschinski.
maxima-filmfestival
Koningin Máxima paart de mantel met een bijpassende haarband.

Amsterdams Spaans Film Festival

Koningin Máxima neemt haar Spaanse collega ook mee naar het Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. Daar vindt de viering van het tienjarig bestaan van het Amsterdams Spaans Film Festival plaats. Dit filmfestival is gericht op het versterken van wederzijds cultureel bewustzijn door middel van Spaanse en Latijns-Amerikaanse cinema in Nederland.

Lees verder onder de foto.

staatsbezoek-spanje-nederland-dag2-4
Koninklijk bezoek!.

Ondertussen in Den Haag

De twee staatshoofden zitten ondertussen niet stil. Gisteren lieten koning Willem-Alexander en koning Felipe nog zien hoe sportief ze zijn, vandaag is het programma een stuk zakelijker. De koningen bezoeken vanochtend een bijeenkomst voor Spaanse en Nederlandse bedrijven in de cybersecurity- en fintech sector in Den Haag. Daar worden ze opgewacht door niemand minder dan prins Constantijn. De broer van Willem-Alexander haakt aan bij een deel van het ochtendprogramma.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Koning Felipe vertrekt vervolgens naar Den Haag voor een ontmoeting met de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer.

Regeringslunch

De Spaanse koning Felipe houdt ook nog een toespraak tijdens een regeringslunch, die wordt bijgewoond door koning Willem-Alexander en viceminister-president Rob Jetten.

Lees verder onder de foto.

staatsbezoek-spanje-nederlan-dag2-5
Na de toespraak van de Spaanse koning wordt er geproost.

Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws!

Foto's: ANP / Instagram @koninklijkhuis

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--