Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Welke titels krijgen George, Charlotte en Louis wanneer William koning wordt?

4 augustus 2023 · Leestijd 4 min

Wanneer prins William zijn vader Charles opvolgt als koning, zullen de rollen van de kleine George, Charlotte en Louis logischerwijs gaan veranderen. En daar horen ook nieuwe titels bij. Welke titels zou het drietal krijgen wanneer hun vader koning van Groot-Brittannië wordt?

De kroning van Charles zit nog vers in ons geheugen en toch kijken we al in de toekomst. Alhoewel prins George (10), prinses Charlotte (8) en prins Louis (5) nog hartstikke jong zijn, is het aannemelijk dat hun vader prins William ooit het stokje van koning Charles gaat overnemen. Prins William, nu 41 jaar, is namelijk de volgende troonopvolger als Charles (74) overlijdt. 

Prins George 

Prins George is op dit moment de tweede in de lijn van de troonopvolging, na zijn vader prins William. Het is dan ook aannemelijk dat prins George de titel hertog krijgt in de toekomst. Zo is dat immers ook gegaan met prins William en Harry die allebei van koningin Elizabeth op hun trouwdag de titel hertog kregen.

Lees verder onder de foto.

prins-george-prins-william-wimbledon-2022
2022: Prins William lijkt de regels van de sport uit te leggen aan zijn zoon prins George.

William en Catherine werden hertog en hertogin van Cambridge, prins Harry en Meghan Markle werden hertog en hertogin van Sussex. Het is dan ook aannemelijk dat prins George bij zijn eigen bruiloft de titel hertog krijgt van zijn grootvader koning Charles. 

Lees verder onder de foto.

Huwelijksdag_William_Catherine.jpg

Grote kans dat George de titel van zijn vader, de prins van Wales, overneemt wanneer zijn vader koning wordt. Dat is ook gebeurd bij prins William die de titel overnam van Charles. Maar dat gaat niet automatisch, het zou dus zomaar kunnen dat William zijn oudste zoon een andere titel geeft wanneer dat moment daar is. 

ZKoning Charles gaf bijvoorbeeld zijn jongste broer Edward op zijn 59e verjaardag nog de titel hertog van Edinburgh. Zo zie je maar weer, er kan nog genoeg veranderen in de titels van de Britse royals. 

Prinses Charlotte 

Prinses Charlotte kan in de toekomst de titel krijgen van de Princess Royal. Een titel die nu toebehoort aan prinses Anne (73), de zus van koning Charles.

Lees verder onder de foto.

Charlotte coronation

Deze titel wordt van oudsher gegeven aan de oudste dochter van de vorst, als is dat geen garantie. Ook niet voor de kleine prinses Charlotte. In haar geval zou de toekomstige koning William zijn dochter de titel moeten geven, net als dat koningin Elizabeth II de titel heeft gegeven aan prinses Anne. 

Lees verder onder de foto.

Prinses-Anne

Aangezien koning Charles geen dochters heeft, is het logisch dat prinses Charlotte de titel van Anne zou overnemen. Maar één levende vrouw kan immers de titel bekleden, waardoor Charlotte de titel alleen zou kunnen erven wanneer prinses Anne is overleden. 

Met die titel zou ze overigens niet de eerste Princess Royal zijn met de naam Charlotte. De dochter van koning George III heette namelijk ook Charlotte en was Princess Royal van 1789 tot 1828. 

Lees verder onder de foto.

Kate_en_bruidsmeisje_Charlotte.jpg

Prins Louis

De jongste zoon van prins William en Catherine, de prinses van Wales, zou in de toekomst ook een titel kunnen krijgen die nu aan iemand anders toebehoort. Hij zou namelijk de titel hertog van York kunnen krijgen, een titel die nu prins Andrew heeft.

Lees verder onder de foto.

Louis gekke bekken

Maar ook hij mag de titel niet delen met zijn oudoom, waardoor de titel alleen maar beschikbaar is wanneer prins Andrew is heengegaan. Prins Harry heeft de titel hertog van York dan ook niet gekregen, al zou hij daar volgens de traditie wel kans op maken. De broer van koning Charles, prins Andrew (63), is namelijk nog springlevend!

Lees verder onder de foto. 

Prins_Andrew.jpg

Tot het zover is, gebruiken de drie kinderen van William en Catherine nog hun 'huidige' titels. Op school gebruiken ze trouwens een minder formele naam. Waar ze voor het overlijden van hun oma koningin Elizabeth op school de achternaam Cambridge hadden, heten ze daar nu George Wales, Charlotte Wales en Louis Wales. Een stuk makkelijker, vind je ook niet?

William_met_George_Charlotte_Louis

Foto's: ANP/Instagram

Met deze familietraditie zal prins George mogelijk breken

Lees ook over:

Met deze familietraditie zal prins George mogelijk breken
Kijk: George, Charlotte en Louis helpen mee met de scouting!

Lees ook over:

Kijk: George, Charlotte en Louis helpen mee met de scouting!
Wales-familie viert vakantie met een stoer dagje uit!

Lees ook over:

Wales-familie viert vakantie met een stoer dagje uit!
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--