Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wow! Prinses Amalia straalt opnieuw tijdens contraprestatie

18 april 2024 · Leestijd 3 min

Na een succesvol debuut op het staatsbanket, maakt prinses Amalia vanavond ook voor het eerst een contraprestatie mee. Op uitnodiging van de Spaanse koning en koningin gaat prinses Amalia een avondje mee cultuur snuiven, uiteraard in het bijzijn van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Bij aankomst bij het museum STRAAT in Amsterdam worden de Oranjes hartelijk ontvanden door hun Spaanse collega's. Prinses Amalia maakt tevens een reverence voor koning Felipe en koningin Letizia.

Lees verder onder de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Contraprestatie

Om koning Willem-Alexander en koningin Máxima te bedanken voor hun goede zorgen, gastvrijheid en zorgvuldige organisatie biedt het Spaanse koningspaar een muzikale avond aan. Uiteraard met een Spaans tintje. Het betreft een receptie in museum STRAAT in Amsterdam. Tijdens de receptie openen de koninklijke paren een expositie van tien Spaanse en Nederlandse muurschilders.

Lees verder onder de foto's.

contraprestatie-amalia
Prinses Amalia woont ook voor het eerst een contraprestatie bij.
contraprestatie-felipe-amalia
Prinses Amalia wordt warm begroet door koning Felipe.
Amalia-felipe-buiging
Prinses Amalia maakt een reverence voor koning Felipe.
contraprestatie-spanje-nl
De twee koningsparen en prinses Amalia poseren voor de pers.

Ook prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven zijn uitgenodigd.

Lees verder onder de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

"Erg dierbaar" om staatsbanket met ouders te beleven

De Prinses van Oranje maakte gisteren dus haar debuut op het staatsbanket en dat was een "erg dierbare" ervaring. De prinses vindt het bijzonder om dit samen met haar ouders te beleven, zo laat ze vanavond bij de contraprestatie weten.

Lees verder onder de foto.

Amalia-contraprestatie-ouders
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan ook nog met hun oudste dochter op de foto.

Mode

Alhoewel prinses Amalia haar tiara van het staatsbanket vanavond thuis laat, ziet ze er ook op de contraprestatie uit om door een ringetje te halen. Net als koningin Máxima en koningin Letizia overigens, die voor de contraprestatie prachtige jurken hebben aangetrokken.

Prinses Amalia draagt een blauwgroene jurk, vervaardigd van een glanzende stof, met daar overheen een crèmekleurige mantel.

Lees verder onder de foto.

Amalia-wa-maxima-contraprestatie
Het drietal poseert bij de contraprestatie.

Koningin Máxima draagt net als bij het staatsbanket een japon van Jan Taminiau. "Een slimme zet, want Taminiau woont en werkt tegenwoordig in Spanje", zegt modejournalist Josine Droogendijk tegen ANP.

Blauw bloed

Koningin Letizia draagt een nieuwe donkerblauwe avondjurk met asymmetrische halslijn van Benchellal, een Nederlands modehuis. In haar oren hangen oorbellen die koningin Sofia ooit cadeau kreeg van de sultan van Oman.

Lees verder onder de foto.

ANP-496341390
Koningin Letizia kiest voor een koninklijk blauwe japon van een Nederlands modehuis.

Na de receptie neemt het koninklijk paar afscheid van de Spaanse koning en koningin. Benieuwd hoe de rest van het staatsbezoek eruit zag? Lees dan hier de dagverslagen van woensdag en donderdag terug.

Foto's: ANP

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--