Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De (schoon)dochters van Caroline van Monaco

26 september 2021 · Leestijd 4 min

Prinses Caroline van Monaco is de oudere zus van Prins Albert. Caroline leeft een leven achter de schermen en ook haar (schoon)dochters zijn niet vaak in beeld. We weten dus niet alles over ze, maar we hebben de leukste weetjes op een rijtje gezet.

Prinses Caroline met haar kinderen. Van links naar rechts: Beatrice Borromeo, Pierre Casiraghi,
Prinses Caroline met haar kinderen. Van links naar rechts: Beatrice Borromeo, Pierre Casiraghi, prinses Caroline, prins Albert, de Franse actrice Carole Bouquet, Dmitri Rassam, Charlotte Casiraghi, Tatiana Santo Domingo, Andrea Casiraghi, Alexandra van Hannover.

De oudste dochter van Caroline, ook wel Caroline van Hannover, is Charlotte. Ze wordt op 3 augustus 1986 geboren als dochter van Caroline en haar tweede echtgenoot Stefano Casiraghi. Charlotte volgt haar middelbare school in Parijs, waarna ze cum laude haar diploma behaalt. Ze is afgestudeerd in filosofie, maar haar grote passie ligt bij mode. Al vanaf kleins af aan is ze hierin geïnteresseerd, vooral het modehuis Chanel staat hoog in het vaandel bij de Monegaskische royals. Charlotte is dit jaar zelfs het gezicht van Chanel. ‘’Het is alsof ik geboren ben in Chanel’’, liet Charlotte eens weten.

Paardrijden is ook iets wat Charlotte graag doet, ze reed in het verleden ook professioneel paard. In 2011 had ze een exclusieve paardensport kledinglijn bij het bekende modehuis Gucci.

Samen met komiek Gad Elmaleh krijgt ze in 2013 haar eerste zoontje Raphaël. Het koppel gaat uit elkaar, maar Charlotte vindt de liefde weer in de Franse regisseur Dimitri Rassam. Op 1 juni 2019 stapt ze met hem in het huwelijksbootje. Eind 2018 wordt hun zoontje Balthazar geboren.

Charlotte bij een paardensportevenement in 2017.
Charlotte bij een paardensportevenement in 2017.
Charlotte met haar man Dimitri (l) en broer Pierre (r).
Charlotte met haar man Dimitri (l) en broer Pierre (r).

Op 20 juli 1999 wordt de tweede dochter van Caroline geboren, Alexandra van Hannover. Alexandra’s vader is Ernst August, prins van Hannover. Alexandra is het enige kind van Caroline dat een koninklijke titel draagt, namelijk prinses van Hannover. Het huwelijk tussen Caroline en Ernst August houdt niet lang stand. Ze gaan uit elkaar en Alexandra verhuist met haar moeder naar Monaco. Hier behaalt ze in 2017 haar middelbareschooldiploma en gaat ze politieke wetenschappen en filosofie studeren in New York.

Net als haar halfzus Charlotte is ook Alexandra erg geïnteresseerd in mode, ze ambieert dan ook een carrière hierin en is veel te vinden bij modeshows zoals die van Dior.

De prinses is al een paar jaar gelukkig met haar vriend Ben Sylvester Strautmann.

Alexandra met haar halfzus Charlotte in 2009.
Alexandra met haar halfzus Charlotte in 2009.
Alexandra van Hannover
Alexandra heeft al een paar jaar een relatie met Ben Sylvester Strautmann.

Schoondochters

Caroline heeft ook twee zonen, Andrea en Pierre. Beiden zijn getrouwd.

Andrea trouwt in 2013 met Tatiana Santo Domingo. Zij wordt op 24 november 1984 geboren in New York. Tatiana brengt haar jeugd door in Genève en Parijs, na haar middelbare school studeert ze kunstgeschiedenis in Londen.

Samen krijgen Andrea en Tatiana drie kinderen. In 2013 wordt hun zoon Sasha geboren, in 2015 volgt dochter India en in 2018 krijgen ze hun tweede zoon Maximilian Rainier.

In 2011 starten ze, samen met zakelijk partner en vriendin Dana Alikhani, het modemerk Muzungu Sisters. Dit duurzame modelabel werkt samen met vrouwen uit arme landen, die kleding voor hen maken en zo geld kunnen verdienen.

Tatiana en Andrea samen met hun kinderen Sasha en India.
Tatiana en Andrea samen met hun kinderen Sasha en India.
Tatiana en Andrea op het Monaco Rose Ball in 2019.
Tatiana en Andrea op het Monaco Rose Ball in 2019.

Beatrice Borromeo is getrouwd met Caroline’s tweede zoon Pierre. Beatrice is op 18 augustus 1985 geboren in San Candido, in een adellijke familie. Haar vader is graaf van Arona.

Nadat ze haar middelbare school succesvol heeft afgerond, gaat ze in 2010 rechten studeren in Milaan. Omdat dit toch niet helemaal is wat ze wil, schakelt ze over naar een studie journalistiek. In 2012 haalt ze haar master in journalistiek. Ze heeft meerdere documentaires onder haar naam staan.

Op 25 juli 2015 trouwt ze met Pierre, waarna ze samen twee zonen krijgen. In 2017 wordt Stefano geboren, een jaar later volgt zoon Francesco.

Net als de rest van de familie is ook Beatrice thuis in de mode. Op haar vijftiende begint ze met modellenwerk. Ze heeft voor verschillende bekende merken gelopen, zoals Chanel en Valentino. In maart 2021 wordt bekend dat ze ambassadeur wordt voor het modemerk Dior.

Beatrice met haar man Pierre tijdens een bruiloft in Duitsland.
Beatrice met haar man Pierre tijdens een bruiloft in Duitsland.
Beatrice en Pierre op de nationale feestdag van Monaco in 2017.
Beatrice en Pierre op de nationale feestdag van Monaco in 2017.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--