Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Máxima gaat voor geruite outfit tijdens belangrijk gesprek

6 november 2023 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben wederom een luisterend oor geboden voor een groep Nederlanders. Dit keer ontving het koningspaar mensen die betrokken zijn bij de situatie in Israël en de Palestijnse gebieden. Vertegenwoordigers van organisaties, maatschappelijke groepen en initiatieven in Nederland schoven bij het gesprek met de koning en de koningin aan.

In de Witte Eetzaal van Paleis Huis ten Bosch organiseerden Willem-Alexander en Máxima maandag een (onaangekondigde) belangrijke bijeenkomst. Tijdens het gesprek kwam "de doorwerking van de gebeurtenissen in het Midden-Oosten in het leven van mensen in Nederland" aan bod, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Er werd gesproken over manieren waarop in Nederland "met respect voor ieders gevoelens onderling begrip kan worden versterkt".

Lees verder onder de foto's.

Het koningspaar ontvangt de betrokkenen in de Witte Eetzaal
Het koningspaar ontvangt de betrokkenen in de Witte Eetzaal.
ANP-483194224
ANP-483182658

'Blijf praten'

Koning Willem-Alexander sprak zich vorige maand na een staatsbezoek aan Zuid-Afrika al uit over de situatie. "We moeten blijven praten, we moeten met elkaar in gesprek blijven", zei de koning toen. "Polariseren, verder uit elkaar en tegenover elkaar gaan staan, dat leidt eigenlijk tot niks. Ik roep vooral op: blijf praten met elkaar, ook als je het niet met elkaar eens bent."

Lees verder onder de foto.

Willem-Alexander-Máxima-Zuid-Afrika-persgesprek

Koningin Máxima draagt een geruite outfit

Koningin Máxima trok voor het gesprek een bekende en toepasselijke outfit uit de kast. De outfit van het Belgische modehuis Natan bevat geen felle kleuren en trekt dan ook geen onnodige aandacht. Bij een belangrijk gesprek als vandaag gaat het om de inhoud, en dus was het dragen van deze herfstachtige kleding een bewuste keuze van de koningin. Wat wel opviel is de combinatie van de outfit. Máxima droeg namelijk een top met enorm wijde mouwen op een wijde pantalon, beide kledingstukken bevatten ook een ruit. Normaal gesproken een combinatie die je niet snel zou kiezen, maar koningin Máxima kan het hebben. 

Máxima_geruite outfit
Koningin Máxima droeg de geruite outfit al eerder, zoals hier in 2018.

Beeld: ANP

Eerder deze maand nodigde het koningspaar een tiental briefschrijvers uit op Paleis Noordeinde. Benieuwd naar waar de gesprekken over gingen? Je leest het in dit artikel:

Video: Koningspaar biedt briefschrijvers een luisterend oor

Lees ook over:

Video: Koningspaar biedt briefschrijvers een luisterend oor

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--