Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De leukste koninklijke pubers op een rij

29 november 2023 · Leestijd 4 min

Wanneer je een ouder bent is het onvermijdelijk dat je te maken krijgt met puberleed. Ook als je onderdeel bent van een koninklijke familie, krijg je als je kinderen in de pubertijd zijn discussies over hoe laat ze thuis moeten zijn en allerlei andere zaken die ze wel (of juist niet) mogen doen. In dit artikel zetten we acht leuke koninklijke pubers voor je op een rij.

De pubertijd is misschien niet de makkelijkste tijd om ouder te zijn. Ook royals uit binnen- en buitenland krijgen met dit onderwerp te maken. Ook de ouders van déze acht pubers in de leeftijdscategorie 14 tot 18 jaar.

De leukste koninklijke pubers op een rij

Wil je meer lezen over 'pubergedoe'? Bij de EO kun je nu een puberspecial aanschaffen met daarin allerlei onderwerpen die tijdens de puberteit aan het licht komen (van een gameverslaving tot aan het beginnen met roken). Koop hier de puberspecial.L

Lees verder onder de foto.

prinses Ariane
Prinses Ariane tijdens de fotosessie in 2023.

#1 Prinses Ariane (16)

De bekendste puber uit Nederland is misschien wel prinses Ariane. Ze is geboren op 10 april 2007 als jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De prinses die in april 16 jaar oud werd, studeert momenteel in Italië. Op het United World College Adriatic, in de buurt van Triëst, zal zij opgaan voor haar Internationaal Baccalaureaat.

Lees verder onder de foto.

Prinses_Beatrix_Amalia_Eloise_Leonore.jpg
2019: prinses Beatrix poseert met kleindochters (v.l.n.r.) Eloise, Leonore en Amalia.

#2 Gravin Leonore (17)

Gravin Leonore is geboren op 3 juni 2006. De jongste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien is op dit moment de enige puber in huis. Of nou ja, in huis? Ook gravin Leonore heeft op 17-jarige leeftijd haar vleugels uitgeslagen. De gravin studeert dit jaar in Wales, net als haar nichtje prinses Alexia dat deed. Wil je meer over gravin Leonore weten? Klik dan hier.

Lees verder onder de foto.

Beatrix_Mabel_Zaria
In juni 2023 wordt prinses Beatrix vergezeld door haar familie tijdens een avond uit in Amsterdam. Schoondochter Mabel en kleindochter Zaria zijn van de partij.

#3 Gravin Zaria (17)

Gravin Zaria is de jongste dochter van prins Friso en prinses Mabel. Ze is geboren op 18 juni 2006 in Londen. De gravin is ook opgegroeid in Londen en verschijnt daardoor minder vaak in het openbaar. Wat ons vooral opvalt is dat Zaria als twee druppels water lijkt op haar moeder prinses Mabel!

Lees verder onder de foto.

Prins Edward en Sophie met hun kinderen Louise en James.
Prins Edward en Sophie met hun kinderen Louise en James.

#4 James Mountbatten-Windsor (15)

Een van de weinige mannelijke pubers op dit moment is James Mountbatten-Windsor. Hij is de zoon van prins Edward en Sophie, de hertogin van Edinburgh en is geboren op 17 december 2007. De jonge Brit moet dus nog 16 worden. Nu Edward en Sophie meer taken hebben gekregen als 'werkende' royal komt James ook vaker in beeld. Tijdens Trooping The Colour bijvoorbeeld.

Lees verder onder de foto.

Isabella, 16e verjaardag

#5 Prinses Isabella (16)

De Deense prinses Isabella is geboren op 21 april 2007 als dochter van kroonprins Frederik en prinses Mary. Ze is overigens niet de enige puber aan het Deense hof, want ze heeft nog een broertje en zusje van 12 jaar oud. Prinses Isabella is derde in lijn van de troonopvolging en heeft een gedeelde passie met haar moeder prinses Mary, namelijk mode. Isabella draagt dan ook regelmatig kledingstukken uit de garderobe van haar moeder. Meer lezen over Isabella? Dat kan in dit artikel.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

#6 Emma Tallulah Behn (15)

We blijven nog even in Scandinavië, want ook in het gezin van prinses Märtha-Louise zit een vrolijke puber. We hebben het hier over Emma Tallulah Behn, die op 29 september 2008 geboren wordt als dochter van prinses Märtha-Louise en Ari Behn. Ze kan mega goed paardrijden, dat is dan ook een grote hobby van haar. Eerder dit jaar deed Emma geheel volgens Noorse traditie belijdenis.

Lees verder onder de foto.

eleonore_nieuwe_foto_2023
Prinses Eléonore in 2023.

#7 Prinses Eléonore (15)

Eléonore is geboren op 16 april 2008 in het Erasmusziekenhuis in Anderlecht als dochter van koning Filip en koningin Mathilde. Als vierde in lijn van de troonopvolging kan de Belgische prinses in de luwte opgroeien. Het Belgische hof deelt af en toe een nieuwe foto van de prinses, zoals hier in 2023.

Lees verder onder de foto.

sofia-wales-header

#8 Prinses Sofía (16)

De hekkensluiter van de koninklijke pubers is prinses Sofía van Spanje. Ze is geboren op 29 april 2007 in Madrid en studeert momenteel in Wales. Net als de Nederlandse gravin Leonore dus! Nu haar zus prinses Leonor aan de militaire academie studeert, sluit prinses Sofía steeds vaker aan bij officiële momenten. Zo was Sofía samen met haar moeder koningin Letizia in Sydney om daar de winst van het vrouwenelftal op het WK te vieren. 

Foto's: ANP / Instagram @iam_marthalouise 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--