Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Stem hier op het mooiste koninklijke moment van de Oranjes uit 2023!

12 december 2023 · Leestijd 3 min

Het is stemweek bij Blauw Bloed. We verzamelen de mooiste momenten van dit jaar in een overzicht en daar hebben we jouw stem voor nodig. Wat vond jij het mooiste moment van de Oranjes van 2023?

Het jaar 2023 is bijna om, dus de overzichtslijstjes schieten weer als paddenstoelen uit de grond. Bij Blauw Bloed mag jij de hele week je stem laten horen in onze eigen stemlijsten. Vandaag vragen we je naar jouw favoriete of mooiste moment van de Oranjes van dit jaar. Je kunt kiezen uit de volgende tien momenten. Stemmmen kan onderaan dit artikel. 

Stem op deze 10 mooie momenten uit 2023

#1 De eerste officiële handeling van prinses Alexia op 9 september 2023. Prinses Alexia doopte toen het schip met de naam 'Vox Alexia' in Rotterdam.

alexia-schip-header
Prinses Alexia kijkt over haar schouder op het schip Vox Alexia.

#2 Prinses Amalia op kennismakingsbezoek naar het Caribisch deel van het Koninkrijk. Samen met haar ouders ontdekte ze de eilanden Bonaire, Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. 

Prinses Amalia bezoekt Sint-Maarten
Prinses Amalia bezoekt Sint-Maarten tijdens haar tweeweekse kennismakingsreis naar de Cariben.

#3 De podcast 'Door de Ogen van de Koning'. Dit jaar zit Koning Willem-Alexander precies tien jaar op de troon en dat vierde hij met een podcast. Samen met Edwin Evers blikt de koning in tien afleveringen terug op het afgelopen decennia. Dit zijn de opvallendste uitspraken uit de podcast. 

Willem-Alexander podcast

#4 Koningsdag 2023 in Rotterdam. Het feestje in Rotterdam kan niet in dit overzicht ontbreken. Nog even terugkijken? Hier vind je de leukste foto's

Willem-Alexander, Máxima, Amalia, Ariane Koningsdag 2023
Het gezin poseert op Koningsdag 2023 in Rotterdam.

#5 Prinses Laurentien en dochter Eloise bij de Woman of the Year Awards van Harper's Bazaar. Moeder en dochter gingen er dit jaar met de prijs vandoor en dat leverde leuke beelden op. 

Laurentien-Eloise-header
2023: Prinses Laurentien met haar dochter gravin Eloise bij de Women of the Year Awards in schitterende zwarte looks.

#6 Het staatsbezoek aan België. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima gingen in juni dit jaar op bezoek bij Koning Filip en koningin Mathilde van België. Alhoewel het paar bevriend met elkaar is, was er nog niet eerder een officieel staatsbezoek geweest. Reden genoeg om dit moment in deze stemlijst te zetten. 

Nederland-België-staatsbezoek

#7 Prinses Margriet werd op 19 januari 80 jaar oud en dat werd groots gevierd met de hele koninklijke familie. Ook veel kleinkinderen van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven waren erbij. 

Margriet en pieter

#8 Prinses Alexia voor het eerst bij Prinsjesdag. Nadat prinses Amalia vorig jaar haar debuut op Prinsjesdag maakte, was het dit jaar de beurt aan haar zusje prinses Alexia. Even terugkijken hoe dat eruit zag? Dit zijn de leukste foto's van die dag. 

prinses-alexia-prinsjesdag
Prinses Alexia straalt bij haar eerste Prinsjesdag.

#9 De reis van prinses Beatrix aan Curaçao en Aruba. Prinses Beatrix reisde in november naar haar geliefde eilanden Curaçao en Aruba. De reis leverde leuke momenten op met de prinses. 

Beatrix Aruba

#10 De koninklijke familie bij de Formule 1 op Zandvoort. Het hele koninklijke gezin (behalve prinses Ariane, want zij studeerde op dat moment in Italië) liet zijn gezicht zien bij de race op het circuit in Zandvoort. Ook gravin Luana was daarbij aanwezig en dat was opmerkelijk, want we zien haar niet vaak in het openbaar. 

amalia1_44
Prinses Amalia en prinses Alexia bij de Formule 1 in Zandvoort.

Heb jij je keuze kunnen maken? Breng dan je stem uit hieronder. We verzamelen je stem en brengen de lijst uit tijdens Oud & Nieuw. 

Foto's: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--