Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Witte pakken parade! Deze royals zijn dol op een wit kostuum

7 november 2023 · Leestijd 4 min

Prinses Leonor vierde haar 18e verjaardag in een smetteloos wit pak van het Spaanse merk Sasteria Serna. Daarmee lijkt ze op en top koninklijk en gaat ze mee met de modetrends.Veel royals gingen haar namelijk voor.

Als je kijkt naar de kleurenpsychologie, is het niet vreemd dat royals vaak wit dragen. De kleur wit staat onder andere voor onschuld, reinheid, vrede en volmaaktheid. Allerlei zaken die ook leden van een koninklijke familie willen uitstralen.

Het is daarnaast niet voor niets dat er bij een doopdienst wit wordt gedragen en dat jassen van artsen wit zijn. Bij sommige koninklijke uitvaarten werd er zelfs wit gedragen in plaats van zwart als teken van opstanding, hoop en nieuw leven. Deze royals hebben ook door dat je met een smetteloos wit pak aan krachtig en puur overkomt. 

#1 Koningin Máxima

Koningin Máxima draagt regelmatig een geheel witte outfit. Dit doet ze vaak in de zomer, omdat de kleur lekker ademend en luchtig is. Het witte pak trekt de koningin ook vaak uit de kast. Zo droeg ze een wit ensemble tijdens de jaarlijkse fotosessie in de tuin van Paleis Huis ten Bosch in 2020. 

Lees verder onder de foto. 

Máxima wit pak
Paleis Huis ten Bosch, zomer 2020.

Maar ook dit jaar kiest Máxima voor een pak in de kleur gebroken wit. Ze draagt het pak in februari tijdens het bezoek aan Sint Maarten. Met zulke hoge temperaturen was dit luchtige pak geen overbodige luxe. 

Lees verder onder de foto. 

Máxima in pak, gebroken wit
Sint Maarten, februari 2023.

#2 Catherine, de prinses van Wales

Catherine draagt sinds zij prinses van Wales is regelmatig pakken. Zo ook in de kleur wit. Maar ook voordat zij deze stijltransformatie onderging spotten we haar al in zo'n smetteloos kostuum. Zo droeg ze een wit pak tijdens de Commonwealth Games in Birmingham in 2022. Daar keek ze samen met haar man prins William en dochter prinses Charlotte vanaf de tribune toe. 

Lees verder onder de foto. 

Prinses-Charlotte-bij-Commonwealth-Games

Maar ook voor een werkbezoek vist de prinses van Wales dit kostuum uit haar kast. 

Lees verder onder de foto. 

ANP-452601913

#3 Koningin Letizia 

De Spaanse koningin Letizia is niet vies van een fel kleurtje hier en daar (zo is ze dol op Barbieroze). Maar ook een wit kostuum staat haar prachtig. Zo draagt ze pakken met een rechte pasvorm en wijd uitlopende pijpen. 

Lees verder onder de foto. 

Koningin-Letizia-wit-broekpak

#4 Hertogin Meghan 

De vrouw van prins Harry, hertogin Meghan staat bekend om haar minimalistische en geraffineerde outfits. In modeland noemen ze dat ook wel 'quiet luxury'. Het is dan ook niet gek dat de hertogin regelmatig in een wit pak de deur achter zich dicht trekt. Zo had ze tijdens de Invictus Games vorig jaar in Den Haag nog een schitterend wit kostuum aan. 

Lees verder onder de foto. 

Meghan_aankomst_Invictus_Games

#5 Prinses Mary 

De Deense prinses Mary heeft ook de kleur wit ontdekt. Tijdens een bezoek aan Stockholm droeg de prinses een wit kostuum. Hij blijft in de kast van de prinses liggen, want vorig jaar zagen we ineens haar dochter prinses Isabella in dit kostuum. Deze droeg ze naar haar conformatie. Hoe leuk is dat?!

Lees verder onder de foto's.

prinses-mary-wit-pak
2017: Prinses Victoria, prins Frederik, prinses Mary en prins Daniel poseren in Stockholm.
Prinses_Isabella_confirmation_30042022-5

De volgende generatie 

De generatie troonopvolgers lijken het voorbeeld van hun moeders te volgen. Deze prinsessen dragen namelijk ook een wit kostuum, en soms dragen ze zelfs het pak van hun moeder. Wel zo makkelijk, want je hoeft dan niet iets nieuws aan te schaffen. 

Leonor_jarig_18
De jarige prinses Leonor straalt in haar witte pak.
Ariane Koningsdag 2023
Prinses Ariane droeg bij koningsdag 2023 een wit pak.
Willem-Alexander, Máxima en Alexia
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bij de diploma-uitreiking van prinses Alexia in Wales.

Foto's: ANP/Instagram @koninklijkhuis 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--