Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De grote onbekende prinses: royaltydeskundigen over de jarige Ariane

10 april 2024 · Leestijd 4 min

Prinses Ariane is jarig! De prinses blaast vandaag alweer 17 kaarsjes uit. De jongste dochter staat minder in de spotlights dan haar twee oudere zussen, waardoor we weinig over haar weten. Welke leuke en misschien onverwachte weetjes zijn er wél over haar bekend? Wij vragen royaltydeskundigen waar zij het eerst aan denken bij de jarige Ariane.

Als het om mode gaat, springt er voor royaltyverslaggever Josine Droogendijk één outfit gelijk uit. "Dat is de outfit die ze droeg tijdens Koningsdag 2021 in Eindhoven, omdat ze toen de jas van haar moeder koningin Maxima droeg die zij ook droeg bij Ariane's fotosessie debuut. De eerste fotosessie van Ariane vond plaats op Paleis het Loo. Daar had Máxima een suède mantel aan. Het was wel heel leuk dat Ariane een aantal jaar later juist die mantel droeg op Koningsdag", aldus Josine.

prinses Ariane
Prinses Ariane draagt op Koningsdag 2021 in Eindhoven een suède mantel die koningin Máxima eerder al eens droeg.

Kleine meisjes worden groot

Prinses Ariane viel volgens Josine op met haar outfit tijdens Koningsdag. "Op dat moment dacht ik: we moeten haar in de gaten houden, kleine meisjes worden groot. Afgelopen jaar op Koningsdag had ik eigenlijk hetzelfde moment. Toen dacht ik, oh ja, daar is Ariane weer. We moeten haar echt in de gaten gaan houden, omdat ze toen heel goed liet zien dat ze de kracht van een kleuraccent erg goed kent. Ik hoop dat prinses Ariane er bij is op Koningsdag dit jaar, omdat ik denk dat ze ons qua mode nog wel eens heel erg kan gaan verassen."

Lees verder onder de foto's

ariane 2023
Prinses Ariane liet tijdens Koningsdag 2023 zien dat ze de kracht van een kleuraccent goed kent.
ariane 2023
De prinses liet koningsblauw meerdere keren terugkomen in haar outfit.
ANP-467978083

De grote onbekende prinses

"Voor mij is prinses Ariane eigenlijk de grote onbekende prinses", zegt Josine. "In het boek van Claudia de Breij, Amalia, schrijft Claudia: "Ariane is een beetje een dromer". Dat is ook eigenlijk het enige dat ze over haar vertelt. Over Alexia gaat het meer, dat laat ook wel zien dat ze in de communicatie een beetje ondergesneeuwd raakt, maar dat past ook wel bij een dromer."

Lees verder onder de foto.

prinses Ariane
In het boek van Claudia de Breij wordt prinses Ariane beschreven als een dromer.

Dat er niet zoveel over de prinses bekend is, onderstreept royaltyverslaggever Rick Evers. "Ze is ook gewoon de grote onbekende. Het is misschien een beetje vergelijkbaar met het gezin van prins Constantijn en prinses Laurentien. Gravin Eloise zien we heel veel, Graaf Claus-Casimir horen we ook best wel wat over, maar nummer drie, gravin Leonore, leidt een nogal anoniem bestaan. Ik denk dat ze dat ook wel prima vinden."

Lees verder onder de foto.

lech
Het gezin van prins Constantijn en prinses Laurentien in Lech.

Etherisch

Als Rick aan prinses Ariane denkt, moet hij al snel denken aan een quote van koningin Máxima: "Koningin Máxima heeft haar eens getypeerd en ze noemde daarbij het woord 'etherisch'." Etherisch betekent zoiets als verfijnd, of licht. Ook weet Rick dat prinses Ariane muzikaal is. "Ze speelt gitaar, maar blijkbaar is ze ook bezig met digitaal componeren. Ze zijn alle drie op hun eigen manier dus met muziek bezig."

Lees verder onder de foto.

prinses Ariane
Prinses Ariane is muzikaal.

Hockeytraining van de prinses

Dat prinses Ariane creatief is, bevestigt Blauw Bloed verslaggever Marius Looijmans. Hij denkt bij prinses Ariane ook al snel aan een quote van koningin Máxima. "Máxima noemde de prinses in een interview ooit eens zachtgevoelig." Ook is de prinses sportief. "Ik weet ik dat de prinses zo nu en dan wel eens hockeytraining geeft", aldus Marius.

Lees verder onder de foto.

hockey prinses Ariane 2016
De tienjarige prinses Ariane bezoekt samen met samen met het hele gezin een Hockey wedstrijd in 2016.

'Een griezelige toestand'

Toen de prinses klein was, was er even onzekerheid over haar gezondheid, kan historicus en royaltydeskundige Simone Lamain zich herinneren. "Toen ze heel klein was, heeft ze in het ziekenhuis gelegen vanwege een luchtweginfectie. De oma van prinses Ariane, prinses Beatrix, deelde destijds haar zorgen over de situatie. De toenmalige koningin vertelde de media dat ze het een 'griezelige toestand' vond. Gelukkig knapte de prinses snel weer op."

prinses Ariane 2009
De jonge prinses Ariane kreeg een luchtweginfectie, wat zorgde voor een griezelige toestand.

Foto's: ANP

Geschreven door

Lydia Reitsma

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--